Kovid-19'un daha bulaşıcı ve tehlikeli bir türü daha tespit edildi!

Kovid-19'un daha bulaşıcı ve tehlikeli bir türü daha tespit edildi!
26 Şubat 2021 - 09:29

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde, koronavirüsün (Kovid-19) yeni bir türünün daha tespit edildiği bildirildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, tespit edilen virüs türünün daha bulaşıcı ve tehlikeli olduğu ifade edildi.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı ve tehlikeli bir türünün tespit edildiği ileri sürüldü. Kaliforniya San Francisco Üniversitesindeki bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırmada, Kovid-19’un daha bulaşıcı ve hasta edici yeni bir varyantının bulunduğu açıklandı. Araştırma ekibinin, 1 Eylül 2020-29 Ocak 2021 tarihleri arasında eyaletin 44 bölgesinden 2 bin 172 test örneği üzerinde yaptıkları inceleme sonucu, Kovid-19’un yeni türüne rastladıkları kaydedilen araştırmada, “B.1.427/B.1.429” veya “20C/L452R” adı verilen yeni türün İngiltere ve Güney Amerika’da ilk kez ortaya çıkan Kovid-19 varyantlarından farklı bir mutasyon modeli sergilediğine işaret edildi.

“DAHA FAZLA ARAŞTIRMALIYIZ”

Kaliforniya San Francisco Üniversitesi Laboratuvar Tıbbi Profesörü Dr. Charles Chiu, Fox Haber’e yaptığı açıklamada, bulgulardan dolayı endişeli olduğunu dile getirerek, “Ancak şu an panik yapmıyorum. Bunu daha fazla araştırmalıyız.” diye konuştu. San Francisco halk sağlığı yetkilileri tarafından ön incelemesi devam eden araştırma sonucunun ileriki günlerde yayımlanacağı kaydedildi.

https://qha.com.tr/haberler/
Ayyıldız Huri Kaptan

25 Şubat 2021, 13:17

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum