Köstence'de Prof. Dr. Hakan Kırımlı ve Dr. Metin Omer'in konuşmacı olduğu Romanya'dan Türkiye'ye göç konulu konferans düzenlenecek

Romanya Köstence Ovidius Üniversitesinde “İki Dünya Savaşı Arasında Türklerin ve Tatarların Romanya’dan Türkiye’ye Göçleri” konulu konferans düzenlenecek. Köstence’de düzenlenecek olan konferansta; Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı ve Romanya’daki Kırım Tatarlarından tarihçi Dr. Metin Omer konuşacak. Dr. Metin Omer, konuya ilişkin QHA’ya konuşarak, çalışmasının hem Romanya’daki hem de Türkiye’deki arşivler ile geniş kapsamlı bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, bu anlamda göç alanında önemli bir literatür boşluğunu doldurduğunu ifade etti.

Köstence'de Prof. Dr. Hakan Kırımlı ve Dr. Metin Omer'in konuşmacı olduğu Romanya'dan Türkiye'ye göç konulu konferans düzenlenecek
28 Mayıs 2022 - 11:34

Romanya’daki Köstence Ovidius Üniversitesinde 31 Mayıs 2022 tarihinde “İki Dünya Savaşı Arasında Türklerin ve Tatarların Romanya’dan Türkiye’ye Göçleri” konulu konferans düzenlenecek.

Yunus Emre Enstitüsü Köstence Şubesi ve Köstence Ovidius Üniversitesi Tarih ve Siyasal Bilgiler Fakültesinin işbirliğiyle Türk Hava Yolları’nın desteğiyle düzenlenen konferansta, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı ile “İki Dünya Savaşı Arasında Türklerin ve Tatarların Romanya’dan Türkiye’ye Göçleri” kitabının yazarı tarihçi Dr. Metin Omer konuşma yapacak.

Salı günü saat 11:00’de başlayacak olan konferans, Köstence Ovidius Üniversitesi A103 amfisinde gerçekleştirilecek.

“İKİ DÜNYA SAVAŞI ARASINDA TÜRKLERİN VE TATARLARIN ROMANYA’DAN TÜRKİYE’YE GÖÇLERİ” KİTABI

Konferans sırasında aynı zamanda Tarihçi Dr. Metin Omer’in Romanya’daki Türk ve Tatar halkının Türkiye’ye göç etmesini konu aldığı “İki Dünya Savaşı Arasında Türklerin ve Tatarların Romanya’dan Türkiye’ye Göçleri (EMIGRAREA TURCILOR ȘI TĂTARILOR DIN ROMÂNIA ÎN TURCIA ÎNTRE CELE DOUĂ RĂZBOAIE MONDIALE)” isimli eserinin tanıtımı yapılacak.

Kırım Haber Ajansı’na (QHA) kitabıyla ilgili bilgi veren Metin Omer, çalışmayı aslında Hacettepe Üniversitesinde doktora tezi olarak hazırladığını, tezinde 1918-1940 yılları arasındaki Romanya’dan Türkiye’ye yapılan göçleri incelediğini aktardı ve kitabının, savunduğu bu doktora tezinin Romence’ye tercümesi olduğunu belirtti.

Çalışmasının hem Romanya’daki hem Türkiye’deki arşivlerin yanı sıra başka ülkelerdeki arşivlere de başvurarak hazırlanmış olduğunu belirten Metin Omer, kitabında konunun uzmanı olan hem Türk tarihçilerin hem de Rumen tarihçilerin görüşlerine yer verdiğine dikkat çekti.

Kırım Haber Ajansı - QHA
qha muhabir
28 Mayıs 2022, 09:57

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum