Koronavirüsün kaynağına ilişkin yeni şüphe!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanları, koronavirüsün kökenine ilişkin araştırmalarına devam ederken dikkat çekici bir açıklama yaptı. Uzmanlar, koronavirüsün kaynağının tavşanlar ve gelincik porsukları olabileceğini belirtti.

Koronavirüsün kaynağına ilişkin yeni şüphe!
20 Şubat 2021 - 20:48

Dünya Sağlık Örgütü uzmanlarının bugün yaptığı açıklamaya göre, Çin’in Vuhan kentindeki hayvan pazarında satılan gelincik porsukları ve tavşanların, virüsün insanlara yayılmasında rol oynamış olabileceğine bildirdi.

Öte yandan virüsün bir laboratuvar ortamından sızma olasılığının ise muhtemel olmadığı açıklandı. Ayrıca araştırmacılar, bu ve diğer hayvanların, pazardaki tedarikçileri hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Koronavirüsün ilk şüphelisi olan yarasaların ise virüsü taşıdığı konusunda şüphelerin devam ettiği bildirildi.

DSÖ KAYNAK RAPORUNU AÇIKLAMIŞTI

Çin’in Vuhan kentinde koronavirüsün kaynağını belirlemeye çalışan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi 9 Şubat 2021 tarihinde bir araştırma raporu yayımlamıştı. Koronavirüsün kaynağını araştırmak için Çin’in Vuhan kentine giden DSÖ, araştırma sonuçlarına dair resmi bulguları, düzenledikleri basın toplantısı ile aktardı.

DSÖ heyetinin başkanı Peter Ben Embarek, araştırmalarının Aralık 2019 tarihinden öncesine odaklandığını söyledi. Embarek, Aralık 2019’dan önce Vuhan’da veya başka bir yerde koronavirüs ile bağlantılı olabilecek bir kanıt bulunmadığını belirtti. Aynı tarihlerde, Huanan gıda pazarının dışında, geniş bir koronavirüs dolaşımının olduğuna dair kanıtların olduğu, ancak bu bulguların salgınının genel tablosunda bir değişikliğe yol açmadığını söyledi.

https://qha.com.tr/haberler/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum