KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR, İLK RESMİ ZİYARETİNİ TÜRKİYE'YE YAPTI

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR, İLK RESMİ ZİYARETİNİ TÜRKİYE'YE YAPTI
27 Ekim 2020 - 12:05

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye yaptı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, ilk resmi ziyaretini bugün Türkiye’ye gerçekleştirdi. Tatar ile Erdoğan, gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Türkiye’nin beşli konferans önerisi, Kıbrıs konusunda bir anlaşma için son şanstır. Kimsenin hakkında gözümüz yoktur ama halkımızın, milletimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine asla razı olmayız.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ÖNERİSİ KIBRIS İÇİN SON ŞANSTIR”

Tatar, KKTC’nin açıkça reddetmesine rağmen Türkiye’nin Kıbrıs’taki askeri varlığı ile etkin garantörlük hakkını sıfırlama hedefinin vazgeçilmez bir anlaşma koşulu olarak masaya getirildiğini belirterek, “Türkiye’nin beşli konferans önerisi, Kıbrıs konusunda bir anlaşma için son şanstır.” mesajını verdi.

“KİMSENİN HAKKINDA GÖZÜMÜZ YOK”

Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ele alınması için KKTC’nin de katılacağı bir konferans toplanması önerisinin de son derece gerçekçi ve yapıcı olduğuna dikkat çeken Tatar, “Bizim kimsenin hakkında gözümüz yoktur ama halkımızın, milletimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine asla razı olmayız.” diye konuştu.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum