KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Eski şartlarda masaya oturmamızın anlamı olmaz

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Eski şartlarda masaya oturmamızın anlamı olmaz
30 Nisan 2021 - 14:05

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, 5+1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konferansı sona erdi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konferansa ilişkin, “Eşitliğe dayalı ve eşit statü tanınmadan eski şartlarda masaya oturmamız ve resmi görüşmelere başlamamızın anlamı olmaz.” diye konuştu.

BM öncülüğünde, İsviçre’nin Cenevre kentinde 5+1 formatında yapılan, KKTC ve Rum kesimi ile garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin katılımıyla gerçekleşen gayriresmi Kıbrıs zirvesi, bugün sona erdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konferansın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

KIBRISLI TÜRKLERİN, TÜRKİYE İLE BAĞLARI KOPARILMAYA ÇALIŞILIYOR

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’ta egemen eşitlik temelinde iki devlet” siyasetinden asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek, “Eşitliğe dayalı ve eşit statü tanınmadan, eski şartlarda masaya oturmamızın ve resmi görüşmelere başlamamızın anlamı olmaz.” diye konuştu. Öte yandan Tatar, Kıbrıslı Türklerin, Avrupa Birliği içerisinde bir konumda, Türkiye ile bağlarının kopartılmaya çalışıldığını belirterek, “Rum Kesimi’nin amacı, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamı ve anayasal değişiklikle Kıbrıslı Türklerin buna yama edilmesidir.” ifadesini kullandı.

Kırım Haber Ajansı - QHA

Ozan Barış Erim
29 Nisan 2021, 17:46

​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum