Kırımoğlundan yeni yıl mesajı

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu'ndan yeni yıl tebrik mesajı

Kırımoğlundan yeni yıl mesajı
01 Ocak 2021 - 12:11 - Güncelleme: 01 Ocak 2021 - 12:20

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 2021 yılının tüm dünyaya sağlık ve huzur getirmesini diledi. Kırımoğlu, Rus işgali altındaki Kırım’daki son durumu değerlendirdi ve özellikle 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden Kırım Tatarlarını andı.

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, yeni yıl için video mesaj yayımladı. Kırımoğlu, dün yayımlanan mesajda, koronavirüs salgını nedeniyle Vatan Kırım’da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde hayatını kaybeden Kırım Tatar Milli Hareketi aktivistlerini hatırlattı ve onlara Allah’tan rahmet diledi.

“SÜRGÜNDEN ÖZ VATANIMIZA MİLLETİMİZİN BİRLİĞİ VE CESARETİ SAYESİNDE DÖNDÜK”

Konuşmasında Geçen 2020 yılında Kırım’ın işgalden kurtarılması için yapılan çalışmalardan bahseden Kırımoğlu, “Gücümüz az diyerek susmak kurtuluşumuzu yalnız başkalarından beklemek doğru değil… Eğer bir millet ve devlet, kendi özgürlüğü için çalışmazsa ona kimse yardımcı olamaz. Bizim şu anda, elimizden gelen mümkün olduğunca işgali kabul etmediğimizi dünyaya bildirmektir. Baskılara uğratılan hapislere atılan vatansever insanlara ve onların ailelerine daima destek olmak gerekmektedir. Kırım mevzusu daima dünyanın gündeminde olmalı. Biz sürgünden öz vatanımıza, milletimizin birliği ve cesareti sayesinde döndük. Bu cesaret ve birlik, şu andaki zor günlerde de eksik olmasın. Vatandaşlarımıza yeni yıl hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
Qırım Haber Ajansı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum