KIRIMOĞLU: UKRAYNA CUMHURBAŞKANININ KIRIM TATARLARINDAN SORUMLU YETKİLİSİ YENİDEN ATANMALIDIR

KIRIMOĞLU: UKRAYNA CUMHURBAŞKANININ KIRIM TATARLARINDAN SORUMLU YETKİLİSİ YENİDEN ATANMALIDIR
06 Ekim 2020 - 10:30

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisinin yeniden atanması gerektiğini ifade etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün Kıyiv’de düzenlenen Rus işgalcilerin Kırım Tatar liderlerine yönelik siyasi zulmü konulu çevrim içi basın konferansında konuşan Kırımoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi ile Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) arasındaki iletişiminin önemini vurgulayarak Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisinin yeniden atanması gerektiğini belirtti.

“ADAY GÖSTERDİK AMA CEVAP GELMEDİ”

Basın toplantısında KTMM’den ilgili mevkiye aday gösterildiğini belirten Kırımoğlu, “KTMM ile Ukrayna Cumhurbaşkanlığı arasındaki iletişim çok önemli… Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi makamının yeniden oluşturulması gerekiyor. Fakat şu an böyle bir makam yok ya da askıya alındı. Bu konuda biz hiçbir şey bilmiyoruz. Cumhurbaşkanı KTMM’den aday bekliyoruz diyor fakat biz bir sene önce birini aday gösterdik ancak cevap gelmedi.” dedi.

POROŞENKO’NUN GÖREV SÜRESİ BİTİNCE KALDIRILMIŞTI

Ukrayna’nın 5. Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 2014 yılında Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi makamını oluşturmuştu. İlgili göreve  Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu getirilmişti. Cumhurbaşkanlığı görevi sona erdiği için Poroşenko, 18 Mayıs 2019 tarihinde Kırımoğlu’nun görevden azat edilmesine dair kararı imzalanmıştı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum