Kırımoğlu'na Nobel Adaylığı Başvurusu

Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Abmecit Süleymanov, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi için Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisine başvurdu.

Kırımoğlu'na Nobel Adaylığı Başvurusu
14 Aralık 2020 - 14:48 - Güncelleme: 14 Aralık 2020 - 14:55

Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Abmecit Süleymanov, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi için Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisine başvurdu. Hayatını halkının hakları için barışçıl mücadeleye adayan Kırımoğlu, daha önce 3 kez Nobel Barış Ödülüne aday gösterildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Abmecit Süleymanov, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi için Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisine başvuruda bulundu.

KIRIMOĞLU YENİDEN NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERİLDİ

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Süleymanov, 13 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Ofisinden, daha önce yapmış olduğu başvuruya yanıt aldığını duyurdu. Cevap mektubunda, Abmecit Süleymanov’un başvurusunun incelenmek üzere Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı ve Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilciliğine gönderildiği bildirilirken, kurumların çalışmaları sonucu başvuru ile ilgili karar alınacağı belirtildi.

Kırımoğlu, 2009, 2011 ve 2015 yıllarında da Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmişti.


Kaynak:Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum