KIRIM TATAR YÖNETMEN SARIHALİL'İN FİLMİ İÇİN OY VERMEK İÇİN SON BİR GÜN!

KIRIM TATAR YÖNETMEN SARIHALİL'İN FİLMİ İÇİN OY VERMEK İÇİN SON BİR GÜN!
28 Kasım 2020 - 22:05

Kırım Tatar kökenli Ukraynalı yönetmen Ahmedi-Ernes Sarıhalil’in “Kegelbahn” (Bowling pisti) kısa metrajlı filmi “Kinokult” festivalinin programına girdi. Ukrayna’nın UA:Suspilne kanalının resmi sitesinde festivalde yer alan en iyi film oylaması düzenleniyor. 

Festival programında 15 film daha yer alıyor. Tüm filmlerin UA:Suspilne kanalının resmi sitesinde gösterime açık olduğu, en iyi film için oylamanın bu gece 24.00’e kadar devam edeceği duyuruldu.

Kırım Haber Ajansına verdiği demeçte Sarıhalil, “Ödüller her zaman sevindirir. Tabii ki, her kes kendisine göre oy veriyor, ama biri filmine destek verdiğinde çok mutlu oluyorsun. Yani böyle zamanlarda yaptıklarının boşuna gitmediğini anlıyorsun. Çalışmamın böyle bir festivalde yer alması ve insanların benim filmimi izledikleri beni çok mutlu ediyor.” diye konuştu. 

KIRIM TATAR YÖNETMENİN FİLMİNİN KONUSU

Çekimleri 2019 yılında gerçekleştirilen ve Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra işgale karşı çıkan insanların başına gelenleri gösteren film Kırım Tatar dilinde çekildi. 

Filmin başrolünde Kırım Tatar kökenli Ukraynalı oyuncu Rüstem Emirsaliyev, ünlü Kırım Tatar şarkıcı Elzara Batalova ve gazeteci Midat Halilov yer alıyor.

Filmi izlemek ve destek vermek için UA:Suspilne kanalının resmi sitesinde “Kegelbahn” filmine tıklayıp 5 puan vermek gerekiyor.

 

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum