KIRIM'IN İŞGALCİ YÖNETİMİ ERMENİSTAN İÇİN SAVAŞACAK "GÖNÜLLÜLER" TOPLUYOR

KIRIM'IN İŞGALCİ YÖNETİMİ ERMENİSTAN İÇİN SAVAŞACAK "GÖNÜLLÜLER" TOPLUYOR
19 Ekim 2020 - 16:15

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, Dağlık Karabağ’da Ermenistan adına savaşmaya hazır gönüllüleri toplama faaliyetlerinin yürütüldüğü bildirildi. İlgili faaliyetlerin, işgalci yönetim ve şahsi olarak Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov tarafından doğrudan desteklendiği ifade edildi.

Kırım’ın Yeniden Entegrasyonu Birliği sivil platformu tarafından hazırlanan habere göre, işgal edilen Kırım’da, Ermenistan için para yardımı ve Ermenistan adına savaşmak için Dağlık Karabağ’a gönderilecek gönüllüleri toplama kampanyaları yürütülüyor. 

FİKİR ESKİ SÖZDE DAĞLIK KARABAĞ BAŞBAKANINDAN ÇIKTI

Haberde, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine Kırım’dan destek gönderme fikrinin, Dağlık Karabağ’ın eski sözde Başbakanı Anuşavan Danielyan’a ait olduğu bildirildi. Ukrayna, Rusya ve Ermenistan vatandaşlığına sahip olan Danielyan, 1983 ile 1998 yılları arasında Kırım’da yaşadı. 1995 ile 1998 yılları arasında ise Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı görevini yaptı ayrıca Kırım Ermeni Topluluğunun başkanıydı.

KIRIM’IN İŞGALİNE YARDIM ETTİ

Yolsuzluk skandalından ve Rus istihbaratı tarafından kontrol edilen organize suç gruplarının faaliyetlerine katılmakla suçlandıktan sonra Danielyan, “Seylem” çetesinin lideri Vladimir Şevyev ile Kırım’dan Ermenistan’a kaçtı. Kırım yönetiminde yüksek mevkilerde görev yaparken Danielyan, “Seylem” çetesi temsilcisi olan Sergey Aksyonov ile iş ilişkileri sürdürüyordu ve Kırım’daki Ermeni diasporasının iş adamları için lobicilik yapıyordu. Daha sonra Danielyan, Rus istihbaratının kontrolü altında Ermeni diasporasının olanaklarını, 2014 yılında Kırım’ın işgali sırasında kullandı ve Karabağlı Ermeni paralı askerleri Ukrayna’nın doğusuna göndermeye yardım etti. 

150’DEN FAZLA GÖNÜLLÜ GİTTİ

Bu sene ekim ayının başında Kırım’ın Ermeni topluluğu, Ermeni dini ve kültür adamlarıyla birlikte, ilk önce Aksyonov’un şahsi yardımı olmak üzere Kırım’ın işgalci yönetiminin temsilcilerinin verdiği destek ile Kırım’da güya “Azerbaycan saldırganlığı sonucunda zarar görenler”  için para toplama kampanyası düzenlemişti. Kampanyanın ilk haftasında yarımadada 10 milyon ruble (128 bin 500 dolar) toplanmıştı. Bunun dışında Aksyonov’un desteğiyle Ermeni topluluğu, Ermenistan adına savaşmak isteyen “gönüllüleri” toplama kampanyasını da organize etti.

Kırım’ın Yeniden Entegrasyonu Birliği sivil platformunun açıklamasına göre, 5 Ekim 2020 tarihi itibariyle 150’den fazla “gönüllü” Kırım’dan Ermenistan’a gönderildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum