Kırım Evi'nin Kırım'da çekilen fotoğraflar yarışmasının galipleri belli oldu

Kırım Evi'nin Kırım'da çekilen fotoğraflar yarışmasının galipleri belli oldu
01 Mayıs 2021 - 15:09

Kırım Evi Merkezi ve Ukrayna Ulusal Fotoğraf Sanatçıları Birliğinin düzenlediği “Kırım Hikayeleri” uluslararası fotoğraf yarışmasının galipleri belli oldu. Jüri tarafından seçilen en iyi fotoğraflar, Kırım Evinin resmi internet sayfasındaki sanal sergisinde yayınlandı.

Ukrayna’nın ana kısmında faaliyet gösteren Kırım Evi Kültür Merkezi ve Ukrayna Ulusal Fotoğraf Sanatçıları Birliğinin düzenlediği “Kırım Hikayeleri” adlı uluslararası çevrimiçi fotoğraf yarışmasının galipleri belli oldu. Jüri, Kırım sakini Rifhat Yakupov’un “Oğlum, burada bizim evimiz olacak!” isimli fotoğrafı en iyi fotoğraf seçildi.

YARIŞMAYA 89 FOTOĞRAF GÖNDERİLDİ

Organizatörlerin bildirdiğine göre, yarışmaya, Kırım, Ukrayna’nın ana kısmı, ABD, İngiltere, Türkiye’den herhangi bir zaman Kırım’da çekilen 89 fotoğraf gönderildi. Ukrayna Ulusal Fotoğraf Sanatçıları Birliği başkanı Eduard Stranadko, Kırım Evi Program Müdürü Ayşe Umerova, Kırım Özerk Cumhuriyeti Emektar Gazetecisi, foto muhabiri Arvidas şemetas ve Kırım Tatar fotoğraf sanatçısı Zarema  Yalıboylu’dan oluşan jüri, yarışmaya katılan fotoğraflar arasından en iyi bir fotoğrafı ve finale kalan 10 fotoğraf seçti.

En iyi fotoğraf seçilen “Oğlum, burada bizim evimiz olacak!” isimli fotoğrafın sahibi Rifhat Yakupov, çalışmasını şu şekilde anlattı: “1991’in sonlarında Kazan’dan Kırım’a taşınmadan önce, buraya serbest fotoğraçı olarak yaklaşık 10 kez geldim. Bu resim, ziyaretlerimden birinde, Mayıs 1991’de Bahçesaray 6. Mikrorayonda (Kırım Tatarlarının toplu olarak yaşadığı Hanlar Çayırı mahallesi) aktif inşaatın başladığı sırada çekildi. Fotoğraflarım sipariş değildi. Kırım Tatarlarının rejime karşı çetin mücadelesi, vatanlarına dönüş mücadelesi, beni bu insanlara aşık etti ve bundan uzak kalamadım. Sonunda bir karar aldım, kendimi anavatanım Tataristan’dakinden daha fazla Tatar hissettiğim bir yere taşınmak. Kısa bir süre içinde Bahçesara, Özenbaş, Karasubazar, Sudak, Taraktaş, Kutlak’ta arkadaşlar edindim. Onların desteğiyle, protesto gösterilerinde, eylemlerde, toprak protesto alanlarında fotoğraflar çektim. Bu fotoğraflar daha sonra Polonya, Almanya, İtalya, Türkiye ve Kuveyt’te sergilendi. Kırım Tatar halkının trajik ve aynı zamanda kahramanca talihi dünyada ilgi uyandırıyor ve destek alıyor.”

Jürinin seçtiği en iyi fotoğraflar, http://crimeanhouse.org/ sitesinde sergileniyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum