KIRIM DERNEĞİNDEN BAYRAK GÜNÜ MESAJI: GÖK BAYRAK, KIRIM TATAR KİMLİĞİNİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR

KIRIM DERNEĞİNDEN BAYRAK GÜNÜ MESAJI: GÖK BAYRAK, KIRIM TATAR KİMLİĞİNİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR
26 Haziran 2020 - 19:37 - Güncelleme: 26 Haziran 2020 - 19:55

Kırım Derneği Genel Merkezi, Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın 2010 yılında aldığı kararla her yıl 26 Haziran gününün, Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kaydedilmesi dolayısıyla“Kırım Tatar Bayrak Günümüz Kutlu Olsun!” başlığı ile kutlama mesajı yayımladı.

Kırım Derneğinin, Kırım Tatar Bayrak Günü dolayısıyla paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

Bugün, 26 Haziran 2020 tarihinde, Kırım Tatar Bayrak Günü’nü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Her türlü baskıya ve zulme rağmen vatanlarına dönen kahraman kardeşlerimizin çabalarıyla toplanan II. Kırım Tatar Millî Kurultayı’nın açılış tarihi olan 26 Haziran 1991, bizlerin her şeye rağmen yok olmayı kabul etmediğimizin ve vatanımızda onurlu bir hayat sürmek için göstermeye hazır olduğumuz fedakarlıkların sembolleştiği bir gündür.

İlk genel başkanımız, merhum Dr. Ahmet İhsan Kırımlı tarafından 2005 tarihinde gerçekleştirilen Kırım Tatar Gençlik Kurultayı sırasında, II. Kurultayımızın açılışının her zaman hatırlanması gereken bir vaka olduğunun altının çizilmesi ve bunun bir bayram olarak kutlanmasının teklif edilmiş olması Derneğimiz için bir onurdur. 2010 senesinden itibaren Kırım’da, Kırım Tatar Gençler Merkezi (Qırımtatar Yaşlar Merkezi)’nin ve diğer gençlik teşkilatlarının girişimleriyle bir bayram şeklinde kutlamaya başlanan bu gün, V. Kurultay’ın III. Oturumunda alınan kararla ‘Kırım Tatar Bayrak Günü’ adıyla bir millî bayram olarak kabul edilmiştir.

“GÖKBAYRAK, KIRIM TATAR KİMLİĞİNİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR”

Muktedir Kırım Hanlarının altın ‘Taraq Tamğa’sını taşıyan ve Türk geleneğinde büyük önem arz eden gök mavi renk olan bayrağımız- Gök Bayrak (Kök Bayraq), Kırım Tatar kimliğinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bizlerin onurlu ve kahramanlıklarla dolu olan geçmişimizle kurduğumuz ve koruduğumuz bağın bir timsali olan bayrağımızın vatanında özgürlük ve barış içinde ebediyen dalgalanması en büyük dileğimizdir.

Gök Bayrağımızın gölgesinde faaliyetlerimize gururla ve şevkle devam edeceğiz.

Bayramımız kutlu olsun!..

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum