KIRIM DERNEĞİ: AHISKA TÜRKLERİNİN SÜRGÜNÜ ASLA UNUTULMAMALIDIR

KIRIM DERNEĞİ: AHISKA TÜRKLERİNİN SÜRGÜNÜ ASLA UNUTULMAMALIDIR
15 Kasım 2020 - 12:00

Kırım Derneği Genel Merkezi Ahıska Sürgününün 76. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Derneğin açıklamasında “Ahıska Türklerinin sürgünü asla unutulmamalıdır.” ifadeleri vurgulandı.

Kırım Derneği Genel Merkezi, bugün Ahıska Türklerinin ana vatanları Ahıska’dan sürgüne gönderilmelerinin 76. yıl dönümüne ilişkin bir açıklama yayımladı. 76 yıl önce 14 Kasım 1944 günü Sovyetler Birliği rejimince Ahıska ve çevresinde yaşayan bütün Türklerin bir gece içinde anayurtlarından Orta Asya çöllerine sürgün edildiği anımsatılan açıklamada, “Aynı felâketleri yaşamış ve yaşamakta olan, onlarla kopmaz dil, din ve kültür bağlarına sahip bir halk olarak Ahıskalı kardeşlerimizin acılarını en derin şekilde anlamaktayız.” ifadelerine yer verildi.

Derneğin söz konusu açıklamasında yer alan ifadelerin tamamı şöyle:

“KARDEŞLERİMİZİN MESELELERİ ÇÖZÜLMEDİ”

“Bundan 76 yıl önce 14 Kasım 1944 günü Sovyetler Birliği rejimi Ahıska ve çevresinde yaşayan bütün Türkleri bir gece içinde anayurtlarından Orta Asya çöllerine sürgün etmişti. Ahıska Türkleri uzun sürgün hayatlarında her türlü vahşetle, yokluklarla ve dertlerle karşılaştılar.

Sovyetler Birliği sonrasında da bu kardeşlerimizin meseleleri çözülmedi ve pek çok ülkeye dağılmış halde kaldılar.

“ACILARINI EN DERİN ŞEKİLDE ANLAMAKTAYIZ”

Aynı felâketleri yaşamış ve yaşamakta olan, onlarla kopmaz dil, din ve kültür bağlarına sahip bir halk olarak Ahıskalı kardeşlerimizin acılarını en derin şekilde anlamaktayız. Kırım Derneği Genel Merkezi bütün Kırım Tatar halkının duygularını yansıttığı inancıyla Ahıskalı sürgün şehitlerinin aziz hatırası önünde saygıyla eğilmektedir.

Ahıska Türklerinin sürgünü asla unutulmamalıdır.”

Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum