Kırgızca ve diğer dillere çevrilen "Manas" kitabını Türk profesör yazdı.

Türk profesör, Kırgızca da dahil olmak üzere birçok dile çevrilen "Manas" kitabını yazdı.

Kırgızca ve diğer dillere çevrilen "Manas" kitabını Türk profesör yazdı.
06 Mayıs 2021 - 10:41 - Güncelleme: 06 Mayıs 2021 - 11:52

Bişkek, 27.04.21 / Kabar /. Türk profesör, Kırgızca da dahil olmak üzere birçok dile çevrilen "Manas" kitabını yazdı.

Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın basın servisine göre 26 Nisan 2021'de Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev, Profesör Hayrettin Ivgin ve Türkiye'nin Tokat ili eski valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ile görüştü.

Toplantıda Profesör Dr. H. Ivgin'in aynı isimli destandan yola çıkarak kendisi tarafından yazılan "Manas" kitabının Kırgız dilinde çevirisi ve yayımlanması hakkında bilgi verildiği ve daha önce dergide yayımlandığı kaydedildi. Türkçe aslı. Kitap Azerbaycan ve Özbek dillerine de çevrildi ve kısa süre içinde Kazakça, Türkmence ve Rusça dillerine tercüme ve basımının tamamlanması planlanıyor. Yazarın da belirttiği gibi kitabın Kırgızca çevirisi Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) yardımıyla yayınlandı.

Buna karşılık Omuraliev, destan "Manas" ın ve aynı zamanda genel olarak Kırgız kültürünün popülerleşmesine katkılarından dolayı yazara şükranlarını sundu.

Kaynak:http://www.kabar.kg/news/turetckii-professor-napisal-knigu-manas-kotoraia-perevedena-na-kyrgyzskii-i-drugie-iazyki/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum