Kıbrıs Rum Yönetiminden yeni skandal! Pasaport kararı ile KKTC'yi kızdırdı

Kıbrıs Rum Yönetiminden yeni skandal! Pasaport kararı ile KKTC'yi kızdırdı
25 Ağustos 2021 - 09:40

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yeni bir skandala imza attı. Rumlar20 KKTC’li yöneticinin sözde Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarını iptal etme kararı aldı. GKRY’nin söz konusu pasaport kararı KKTC’yi kızdırdı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) kırmızı bültenle aranan yüzlerce kişiye pasaport verdiğinin ortaya çıkmasının ardından bir başka skandala daha imza attı. GKRY Bakanlar Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükumeti üyeleri ve Maraş kararlarında etkin olan isimlere (Güney) Kıbrıs Cumhuriyeti Pasaportları’nın iptal edilmesi ve yenilenmemesi kararı aldı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Bakanlar Kurulunun bazı KKTC devlet ve hükumet yetkililerinin sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti” pasaportlarını iptal etme kararına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sert tepki geldi.

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: IRKÇI BİR TUTUMDUR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum yönetiminin tepkilere neden olan kararını ırkçı bir tutum olarak niteledi ve şiddetle kınadı.

Cumhurbaşkanı Tatar, söz konusu pasaportu yakın zamanda kullanmadığını belirterek Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu kullanan vatandaşları yadırgamadığını ifade etti. Tatar, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sahibi de benim egemeni de benim, istediğime veririm, istediğime vermem diyor” diyerek tepki gösterdi. Tatar, ‘‘Rum tarafında siyaset yapan bir kişi Anastasiadis’e çok ters bir duruş sergilese de onun pasaportunu alamazlar. İşte ırkçılık budur, işte çağdışılık budur” dedi.

BAŞBAKAN SANER: DÜŞMANCA BİR ADIM

KKTC Başbakanı Ersan Saner ise Rum yönetiminin bu girişimini düşmanca bir adım olarak niteledi ve konuyu değerlendireceklerini açıkladı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
24 Ağustos 2021, 11:15

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum