KERKÜK'TE TÜRKMENLER, AYRIMCILIĞA KARŞI YAPTIKLARI PROTESTO İLE ATAMALARI ERTELEDİ

KERKÜK'TE TÜRKMENLER, AYRIMCILIĞA KARŞI YAPTIKLARI PROTESTO İLE ATAMALARI ERTELEDİ
26 Aralık 2019 - 23:18

Irak’ın Kerkük kentinde yıllardır atama bekleyen yüzlerce üniversite mezunu Türkmen, seslerini duyurmak için gösteri düzenledi.

Kerkük Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen üniversite mezunu Türkmenler, bir an önce devlet kadrosuna atamalarının yapılması çağrısında bulundu. Türkmen Sivil Toplum Örgütleri Başkanı İstibrak Yazaroğlu, basına yaptığı açıklamada, ülkede yolsuzluk ve haksızlığın atamalara da sıçradığını ve kamuda Türkmen gençlere yeterli yer verilmediğini ifade etti.

Yazaroğlu, üniversite mezunu Türkmenlerin atamalarının yapılmaması halinde Kerkük’teki Türkçe eğitim veren okullarda boykota gidebileceklerini söyledi. Gösteriye katılan Kerkük Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu Fidan Nazım, 8 yıl önce mezun olmasına rağmen hala atamasının yapılmadığını aktardı.

Türkmen öğretmenlerinin atanmasını kabul etmeyip sadece Arap ve Kürtlerin atanmasına ilişkin, Kerkük Eğitim Dairesi önünde protesto yapan Türkmenler, atamaların ertelenmesini sağladı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/kerkuk-te-turkmenler-ayrimciliga-karsi-yaptiklari-protesto-ile-atamalari-erteledi/136491/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum