KERKÜK'TE TABİPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINI TÜRKMEN DOKTOR ADAY KAZANDI

KERKÜK'TE TABİPLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINI TÜRKMEN DOKTOR ADAY KAZANDI
31 Ekim 2020 - 01:03

Kerkük’te Tabipler Birliği başkanlığına Türkmen aday Dr. Velit Muhammed Ali seçildi. Kerküklü Gazeteci Özdemir Hürmüzlü, seçime ilişkin “Eğer birleşirsek kazanabileceğimizi görmüş olduk.” ifadelerini kullandı.

Irak Doktorlar Sendikasına bağlı Tabipler Birliği başkanlığı için bugün yapılan seçimi Türkmen aday İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Velit Muhammed Ali kazandı. Kerkük’te 4 yılda bir yapılan seçime dair katılım oranları ise henüz açıklanmadı.

Kerküklü Gazeteci Özdemir Hürmüzlü, Kerkük’te yapılan Irak Doktorlar Sendikasına bağlı Tabipler Birliği başkanlığı seçim sonuçları ile ilgili gelişmeleri Kırım Haber Ajansı’na aktardı.

QHA’nın Özdemir Hürmüzlü ile gerçekleştirdiği röportajın tamamı:

“Kerkük’te Tabipler Birliği başkanlığını kazandık.” paylaşımınız oldu. Bu seçim nedir?

“Bu seçim, olağan veya olağanüstü olarak 4 yılda bir yapılan kongre ile belirlenmiş bir sonuçtur. Bundan önceki yapılanlarda Türkmenler kazanmamıştı. Bugün sabah yapılan kongrede ise bir Türkmen doktor aday kazandı ve Irak Doktorlar Sendikasına başkan seçildi. Seçimi kazanan isim Türkmen aday, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Velit Muhammed Ali oldu.”

Bu seçimi kazanmış olmak Türkmenler için ne anlam ifade ediyor?

Bu seçimle eğer birleşirsek kazanabileceğimizi görmüş olduk. Kerkük’te çok sayıda sendika ve birlik var. Bizim de Türkmenler olarak buralarda çok sayıda aktif katılımımız mevcut. Ama ne yazık ki daha önceki yapılan kongrelerde bazı bölünmeler oldu ve bu bölünmeler sonucunda Türkmen adaylar başkanlıkları kaybetti. Şu ana kadar doktorlar birliğinde eski bir Kürt temsilci başkanlık yapıyordu. Şimdi ise tüm doktorlar bir aday üzerinde birleşti ve Türkmen aday seçilerek kazandı.

Sizce seçim sonucunun önemi genel olarak nedir?

Bilindiği üzere sivil toplum örgütleri demokratik sistemlerde çok aktif rol oynamakta ve üstlenmekte. Biz Türkmenler olarak bu sonucu en azından hükumet bazında ve temsilciliğinde, iyi bir konum olarak görüyor ve değerlendiriyoruz.

Bundan önce ne tür gelişmeler yaşandı?

Bundan önce de Kerkük Genel Sağlık Müdürlüğünün başında bir Türkmen vardı. O sürpriz bir şekilde emekliye ayırılarak yerine bir Arap eczacı getirilmişti. Ama son zamanlarda başbakanın emriyle yeniden bir Türkmen doktor yerine atandı.

Haber: Ayyıldız Huri KAPTAN / QHA Ankara
Kaynak: 
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum