KEÇİÖREN'DE CENGİZ AYTMATOV HEYKELİNİN AÇILIŞI YAPILDI

KEÇİÖREN'DE CENGİZ AYTMATOV HEYKELİNİN AÇILIŞI YAPILDI
00 0000 - 00:00 - Güncelleme: 10 Haziran 2020 - 18:32

Kırgızistan Cumhuriyeti’nin halk yazarı, dünya edebiyatının büyük kalemlerinden mütefekkir, diplomat ve yazar Cengiz Aytmatov’un, 91’inci doğum günü münasebetiyle Ankara Keçiören’e heykeli dikildi.

Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçiliğinin önerisiyle Keçiören Büyükşehir Belediyesi, yazarın heykeli Cengiz Aytmatov Parkı’na yapıldı.

HEYKELİN AÇILIŞINA ÜST DÜZEY KATILIM

Kırgızistan’ın kahramanı Cengiz Aytmatov’un heykelinin açılış törenine Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Keçiören Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara’da görev yapan büyükelçiler, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Türkiye Dışişleri Bakanlığı, uluslararası kuruluşların temsilcileri, iş adamları, Kırgız ve Türk öğrenciler, basın mensupları ve Türkiye’de yaşayan Kırgız diasporası temsilcileri katıldı.

OLAĞANÜSTÜ BİR EDEBİYAT FİGÜRÜ

Kırgız diplomat Ömüraliyev, Cengiz Aytmatov’u bir sanatçı, düşünür ve zamanının en büyük yazarlarından biri olan olağanüstü bir edebiyat figürü olarak değerlendirdi ve etkinliğin büyük Aytmatov’u herkese bir kez daha hatırlattığını vurguladı. Ömüraliyev konuşmasında, yazarın anısına yapılan etkinliğe aktif olarak katılan konuklara ve yazarın tüm hayranlarına şükranlarını dile getirdi.

Etkinlik, Cengiz Aytmatov’un heykelinin açılış töreni çerçevesinde yapılan konserle sona erdi.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/kecioren-de-cengiz-aytmatov-heykelinin-acilisi-yapildi/130718/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları