KAZAKİSTAN'DA DOĞUMUNUN 175. YILINDA "ABAY MİRASI" KONULU YARIŞMA

KAZAKİSTAN'DA DOĞUMUNUN 175. YILINDA "ABAY MİRASI" KONULU YARIŞMA
10 Kasım 2020 - 20:33

Kazakistan Atyrau Üniversitesi, ünlü Kazak düşünürü Abay Kunanbayoğlu’nun doğumunun 175’inci yılında “Abay Mirası” konulu uluslararası bir yarışma düzenliyor.

Kazakistan’ın Semey şehrinde doğan Abay Kunanbayev’in adını taşıyan şiir ve müzik eserleri yarışması düzenlenecek. Yarışmaya başvurular 15 Ekim’de başladı.

KAZAKİSTAN’IN MİLLİ ŞAİRİ ABAY KUNANBAY ADINA YARIŞMA

Abay, Türkistan coğrafyasının en büyük şairlerinden birisidir. Ayrıca felsefi eserler de veren Abay, eğitimci ve devlet adamı olarak da bilinmektedir. Eserlerinde bireyin ve yöneticilerin adaleti, insanlık gibi evrensel konulara değinmiş, sanatın ve bilimin önemini anlatmıştır. Kadınların toplumdaki konumları hakları ve özgürlükleri ile ilgili döneminin insanına ışık tutmuştur.

“Abay Mirası” konusunda şiir ve müzik eserlerinin değerlendirileceği yarışma 15 Ekim’de başvuruları kabul etmeye başladı. Yarışmaya tüm üniversitelerin lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, araştırma görevlileri ve öğretim üyeleri eser gönderebilecekler. Başvuruların kabul edileceği son tarih ise 30 Kasım 2020 olarak belirlendi.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin Abay Kunanbayoğlu’nun (Abay Kunanbay) eserlerinden bir tanesini seslendirip video videosunu üniversitenin ilanında belirtilen sosyal medya hesaplarına iletmesi gerekiyor.



Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum