Kazak şair, Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'nin ardından bu şiiri yazdı: Ben Türküm!

Kazak şair, Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'nin ardından bu şiiri yazdı: Ben Türküm!
16 Ocak 2021 - 01:30 - Güncelleme: 16 Ocak 2021 - 01:35

Merkezi Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da olan Uluslararası Türk Akademisi (TWESCO), önceki gün Azerbaycan’ın Karabağ zaferine ithaf edilen bir programa imza attı. Programda, Karabağ ile ilgili Kazakça üç yeni kitabın tanımı yapıldı. Toplantıda, S.Seyfullin Müzesi Müdürü, Kazakistanlı şair ve yazar Nesipbek Aytulı (Aytuly) kendi yazdığı “Ben Türküm” isimli şiiriyle programa damga vurdu.

Uluslararası Türk Akademisinde 14 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen törende, Azerbaycan ile ilgili kitapların tanıtım programı tertip edildi. Akademi Başkanı Darhan Kıdırali, “Bu kitap Azerbaycan ve Karabağ zaferine bizim bir hediyemizdir” ifadelerini kullanırken, Karabağ’daki savaşta Azerbaycan’a her daim destek olduklarının altını çizdi.

ULUSLARARASI TÜRK AKADEMİSİNDEN AZERBAYCAN’A DESTEK

Etkinliğe Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Nur Sultan Büyükelçisi Raşad Mammadov, Kırgızistan’ın Nur Sultan Büyükelçisi Ceenbek Kulubayev, Özbekistan’ın Nur Sultan Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Muzaffar Usmanov, Azerbaycan Milli Meclisi milletvekili, Kültür Komitesi Başkanı Ganire Paşayeva, Kırgızistan’ın eski Devlet Sekreteri Osmonakun İbrayimov, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu, S.Seyfullin Müzesi Müdürü Nesipbek Aytulı, Kazakistan Yazarlar Birliği Nur Sultan Şubesi Müdürü Devletkerey Kapulı, devlet ve fikir insanları, tanınmış bilim insanları ve aydınlar katılım gösterdi.

KARABAĞ ZAFERİNİN ARDINDAN BU ŞİİRİ YAZDI: “BEN TÜRKÜM”

Öte yandan, kitap tanıtımına katılan Kazakistanlı şair Nesipbek Aytulı, Azerbaycan’ın II. Karabağ Savaşı’nda Ermenilere karşı zafer ilan etmesinin ardından bir şiir kaleme aldığını açıkladı. Programda, “Ben Türküm” isimli şiiri okuyan Aytulı büyük beğeni topladı. İşte Kazakistanlı şairin şiirini okuduğu o anlar:

İlgili video linki: https://www.youtube.com/watch?v=i6Ws36A0ppM&feature=emb_title

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum