Kardeş Türkiye ordusunun Azerbaycanda kalmasına ilişkin Batı Azerbaycan İctimai Birliği'nin

Kardeş Türkiye ordusunun Azerbaycanda kalmasına ilişkin Batı Azerbaycan İctimai Birliği'nin
09 Ağustos 2020 - 13:34
Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı
Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sayın İlham Aliyev'e

Sayın Cumhurbaşkanı
Sevgili Başkomutan
Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinde son yıllarda yapılan maksatlı çalışmalar neticesinde ordumuz, gerek personel eğitiminde gerekse silah temininde modern dünya standartlarını karşılayarak dünyanın en iyi orduları saflarına girmiştir. Son askeri operasyonlar ve ordumuzun Ermeni provokasyonuna yönelik başarılı operasyonları bunu bir kez daha kanıtladı.
Elbette kardeş Türk ordusunun subayları da ordumuzun hazırlıklı olmasına katkıda bulundu. Ordumuzda 1990'lı yıllarda Türk subaylarının yaptığı askeri eğitimler, ordu personelinin askeri disiplinini defalarca artırmış ve personelin moralini yüksek bir seviyeye yükseltmiştir. Daha sonra bu görev Türkiye'de eğitim almış subaylarımız tarafından başarıyla sürdürüldü. Kısacası kan ve can kardeşlerimizin ordumuza yaptığı bu büyük katkı asla unutulmadı ve unutulmayacak.
Şu anda attığınız doğru adım neticesinde Türkiye subaylarının ordumuzla birlikte yeniden askeri tatbikat yapması halk tarafından memnuniyetle karşılanmakta ve her ziyaretinde ülkemize refah getiren şanlı Mehmetçiyi ülkemizde görmek bizi ruhlandırıyor. Çünkü Türk'ün en yakın dostu Türk'tür.
Biz anavatanını özleyen insanlar olarak, sizden Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün sağlanılmasına ve Karabağ sorununun çözülmesine kadar Türkiye ordusunun ülkemizde kalmasına yardımcı olmanızı rica ediyoruz.
Batı Azerbaycan İctimai Birliği'nin Yönetim Kurulu        
2020/08/08.
Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum