Karadeniz'de tehlikeli yakınlaşma: Rus savaş uçağı çok yakından alçak uçuş yaptı!

Karadeniz'de tehlikeli yakınlaşma: Rus savaş uçağı çok yakından alçak uçuş yaptı!
01 Şubat 2021 - 22:15

NATO donanmasının Karadeniz’deki askeri tatbikatı esnasında bir Rus savaş uçağının alçak uçuş yaparak tatbikat sahasının çok yakınına girdiği öğrenildi. O görüntüler, ABD Deniz Kuvvetleri tarafından paylaşıldı.

ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki telefon görüşmesinden 2 gün sonra, Karadeniz’de devam eden NATO tatbikat sahasında Rus savaş uçağı alçak uçuş yaptı. ABD donanma kaynakları tarafından kamuoyuyla paylaşılan görüntülerde, Rus Su-24 tipi savaş uçağının tatbikat sahasına girişi gözlendi. Rus uçağı, tatbikat alanının çok yakınından alçak uçuş gerçekleştirdi. USS Donald Cook destroyer gemisindeki NATO askerleri, o anları saniye saniye videoya çekti. İşte o görüntüler:

ABD Donanması destroyeri USS Porter ve USS Donald Cook rutin deniz güvenliği operasyonlarını yürütmek ve bölgedeki müttefikler ülkelerle eğitim yapmak üzere 28 Ocak 2021 tarihinde Karadeniz’e girdi. Şu anda Karadeniz’e giren üç ABD donanma gemisi bulunurken; Romanya, Bulgaristan ve Türkiye ile ortak tatbikat sürecinin devam ettiği öğrenildi.

NATO, TATBİKATI RUSYA’NIN KARADENİZ’DEKİ ASKERİ VARLIĞINA KARŞILIK OLARAK DÜZENLİYOR

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, tatbikata ilişkin açıklamasında, “Karadeniz, NATO için stratejik bir öneme sahip. Bulgaristan, Romanya ve Türkiye gibi müttefik ülkelerle ve Gürcistan ve Ukrayna ile yakın ortaklık kuruluyor. Rusya’nın Kırım’ı Ukrayna’dan yasa dışı ve gayri meşru ilhakına ve Karadeniz’de devam eden askeri birikimine yanıt olarak, NATO bölgedeki savunma varlığını artırdı ve Karadeniz güvenliğine güçlü bir şekilde bağlılığını sürdürüyor” değerlendirmesini yapmıştı.


Qırım Haber Ajansı

Ayyıldız Huri Kaptan
01 Şubat 2021, 13:30

​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum