Karabağ Savaş Suçlarını Araştırma Komisyonu kuruldu

Karabağ Savaş Suçlarını Araştırma Komisyonu kuruldu
24 Nisan 2021 - 15:39

Türkiye ve Azerbaycan’ın girişimleriyle farklı meslek kollarından isimler, “Karabağ Savaş Suçlarını Araştırma Komisyonu” kurdu. II. Karabağ Savaşı’nda Ermenistan’ın Azerbaycanlılara yönelik işlediği savaş suçlarını araştıracak olan komisyon, Ermeni teröristlerin fiillerinin cezasız kalmaması için çalışacak.

İkinci Karabağ Savaşı sırasında Ermenistan’ın Azerbaycan vatandaşlarına yönelik insan hakları ihlalleri ve savaş suçları mercek altına alınıyor. Türkiye ve Azerbaycan başta olmak üzere yaklaşık 30 ülkeden eski büyükelçiler, üniversite rektörleri, akademisyenler, subaylar, tarihçiler, hukukçular, araştırmacı-yazarlar, gazeteciler, savaş muhabirleri, sosyologlar, psikologlar, raportörler ve stratejik danışmanların yer aldığı “Karabağ Savaş Suçlarını Araştırma Komisyonu” kuruldu.

Ermenistan'ın Karabağ'daki savaş suçları cezasız kalmayacak

Benzer haber: Ermenistan, Berde şehrini vurdu: 21 kişi hayatını kaybetti!

KARABAĞ SAVAŞ SUÇLARINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

Ermenilerin işlediği savaş suçlarını araştıracak olan komisyon için Türkiye ve Azerbaycan’ın yanında; ABD, Rusya, Ukrayna, Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere, Portekiz, Moritanya, İspanya, Maldivler, Slovenya, KKTC, Mısır, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Ülkeleri, Ürdün, Bahreyn, İran, Irak, Filistin, Cezayir, Fas, Tunus, Sudan, Kamerun, Fildişi Sahili, Nijer, Nijerya gibi ülkelerden isimler katıldı.

Karabağ Savaş Suçlarını Araştırma Komisyonu Başkanlığına Salih Kurt getirildi. Komisyonun Başkan Vekili ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Altan, Onur Üyesi Güldal Akşit, Başkan Yardımcısı ve Hukuk Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, Komisyon Başkan Yardımcıları ise; Prof. Dr. Refik Turan, Prof. Dr. İlham Rahimov, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Prof. Dr. Namık Ak, Asif Memmedov ve Abdurrahman Arıcı, Medya Kurulu Başkanı ise Müslüm Aktürk seçildi.

ALİYEV: ERMENİSTAN’IN ULUSLARARASI MAHKEMELERDE YARGILANACAK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ’da topraklarını işgal eden Ermenistan’ın yıllarca yasa dışı bir şekilde doğal kaynaklarını kullandığını öne sürerek; bu konuda Ermenistan ve ortaklarının, uluslararası mahkemelerde hesap vereceğini bildirdi. 21 Nisan 2021’deki basın açıklamasında konuşan Aliyev, İkinci Karabağ Savaşı’nda Ermenilerin Rus yapımı İskender-M füzelerini kullandığını dile getirerek, Rusya’ya mesajı verdi.


Kırım Haber Ajansı - QHA

Ömer Cihad Kaya
22 Nisan 2021, 14:52

​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum