Karabağ'da Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelerin yeni isimleri Google'de

Azerbaycan kurtarılan bölgelerin isimlerini Google'a gönderdi

Karabağ'da Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelerin yeni isimleri Google'de
23 Aralık 2021 - 10:02
"Google Maps uygulamasında Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin resmi isimlerinin kullanılmasına ek olarak, resmi diplomatik kanallardan Google ile Ermenice sahte isim kullanılması konusunun gündeme geldiğini bildirmek isteriz. Bir yazı gönderilmiştir. Şirketin yönetimine ve ülkemizin ilgili bölgelerinin resmi coğrafi adlarının bir listesi karşı tarafa sunulmuştur."

Modern.az'ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı basın servisi başkanı Leyla Abdullayeva, Google Haritalar uygulamasında Azerbaycan'ın kurtarılan topraklarının isimleriyle ilgili bir soruya yanıt verdi.

"Aynı zamanda hatırlatmak isteriz ki bu yıl mayıs ayında BM coğrafi isimleri tarafından, Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Uzmanlar Grubu (UNGEGN) yıllık oturumu ile ulusal rapor birlikte sunuldu.
Bu rapor 4589 yerleşim yeri Azerice, İngilizce ve Rusça olarak resmi olarak standartlaştırılmış ve onaylanmış isimlerin bir listesini ve ayrıca Ermeni-Azerbaycan ihtilafından etkilenen topraklarımızda bulunan ve tanımlanmış 125 coğrafi nesnenin adını içerir.


Birleşmiş Milletler Coğrafi İsimlerin Standardizasyonuna İlişkin Konferansı tarafından kabul edilen kararlar, herhangi bir devletin herhangi bir yetkili kamu otoritesi tarafından standartlaştırılmış coğrafi isimlerde değişiklik yapılmasına izin vermemektedir ve bu tür değişiklikler Birleşmiş Milletler tarafından tanınmamaktadır.

Google maps platformuna gelince, bu uygulamanın kullanıcıların bireysel istekleri ve yaklaşımları ilkesine dayandığını belirtmek isteriz. Bu konuda vatandaşlarımızın yanı sıra sivil toplum
kuruluşlarının da aktif olarak konuyla ilgili görüşlerini şirkete yazmaları çok önemlidir.

Şu anda konu ilgi odağında ve çarpıklıkları ortadan kaldırmak için önlemler alınıyor. "dedi.
https://modern.az/az/news/322312/azerbaycan-azad-olunmus-erazilerin-adlarinigoogleateqdim-edib

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum