Kamran İnan vefat etti

Bakanlık ve Büyükelçilik yapmış, onurlu Devlet Adamları'mızdandı.

Kamran İnan vefat etti
30 Kasım 2018 - 08:01 - Güncelleme: 30 Kasım 2018 - 08:10

~~1929 yılında Bitlis'te doğdu. Selahattin Bey ile Mecbure Hanım'ın evladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Cenevre Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Cenevre Üniversitesi'nde hukuk doktorası yaptı. Fransızca, İngilizce ve İtalyanca biliyor. Birleşmiş Milletler Nezdinde Büyükelçi ve Daimi Temsilci oldu. Cumhuriyet Senatosu Bitlis Üyesi (1973-1979) ve XVII, XVIII, XIX, XX nci Dönem Bitlis Milletvekili seçildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar ve Devlet Eski Bakanı. TBMM Dışişleri Komisyonu Eski Başkanı'dır. Evli. 23 Kasım 2015 tarihinde Ankara'da vefat etti.

 

 Yaşar Kemal ödül aldı, Erdoğan Teziç ve Kamran İnan iade etti

 Fransa, soykırım inkarının cezalandırılmasına ilişkin yasayı çıkarmanın arifesinde İstanbul’da Fransız Sarayında düzenlediği törenle, Yaşar Kemal’e 17 Aralık 2011 tarihinde “Grand Officier-Büyük Subay” ödülü verilmişti.

 Erdoğan Teziç, Chirac’a nişanı iade mektubunda:
 Fransa Ulusal Meclisi’nin, 12 Ekim 2006’da gerçekleştirdiği toplantıda “Ermeni soykırımının inkarını suç sayan” kanun tasarısını kabul ettiğini anımsatarak, şunları kaydediyor :
“Sayın Cumhurbaşkanı, yapılan açıklamalarda bu önerinin milletvekillerinin girişimi ile gündemde yer aldığı , hükümetin bunun dışında kaldığı, yer yer tarafınızdan dile getirilmektedir. Oysa Ekim başında Ermenistan’a gerçekleştirdiğiniz resmi ziyarette “Türkler’in Ermeni soykırımı yapmış olduğunu ifade etmekle bu konunun Fransa’nın bir devlet politikası olduğu , hukuken bütün açıklığıyla teyit edilmiştir...

 Ermeni soykırımının inkarını suç sayan metin, henüz kanunlaşmamış olsa da bu konunun Fransa’nın bir devlet politikası haline gelmiş olması karşısında sizin tarafınızdan Türkiye’deki Büyükelçiliğiniz aracılığıyla bana tevdi edilen Fransa’nın en yüksek devlet nişanlarından biri olan ‘Commandeur de la Legion d’Honneur’ü taşıyamayacağım için mektubumla iade ediyorum.”

"Hayır Diyebilen Türkiye" adlı kitabın yazarı eski bakanlarımızdan Kamran İnan da verilen nişanı iade mektubunda şunları yazıyor:

 "Fransız Parlamentosunun ve hükümetinin memleketime karşı aldığı düşmanca kararlardan sonra, daha önce Cumhurbaşkanınız Francois Mitterrand'ın bana verdiği Legion d'Hanneor nişanını muhafaza edemeyeceğimden ilişikte size iade ediyorum"

Kamran İnan vefat etti
 23 Kasım 2015

 Eski Devlet Bakanlarından Kamran İnan 86 yaşında hayatını kaybetti. Kamran İnan Bitlis'in Hizan İlçesi'nin Gayda köyünde toprağa verilecek.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum