İZMİR'DE ŞİDDETLİ DEPREM, İSTANBUL'DA HİSSEDİLDİ

Ege Denizi'nde İzmir'e bağlı Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İzmir, iç Ege, Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.8 olarak duyurdu.

İZMİR'DE ŞİDDETLİ DEPREM, İSTANBUL'DA HİSSEDİLDİ
30 Ekim 2020 - 16:43

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “20’ye yakın binada yıkım ihbarı var.” dedi.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Seferihisar’ın 17 kilometre açıklarında olduğu tespit edildi. Depremin şiddeti İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde hissedildi. Deprem nedeniyle Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı binalar yıkıldı. Deprem sonrası kent genelinde çok sayıda binada hasar oluştu. Kentte Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yüksek katlı bazı binaların yıkıldığına yönelik ihbarlar geldi. Enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışma yürütülüyor.

QHA anlık gelişmeleri takip etmeye devam ediyor.

DEPREM SONRASI DENİZ SUYU TAŞTI

Seferihisar’da deprem sonrası suyunun yükseldiği görüldü. Tsunami etkisi nedeniyle çok sayıda tekne hasar görürken, deniz kıyısı sokaklar da sular altında kaldı.

6 ARTÇI SARSINTI OLDU

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, depremin ardından, saat 15.01 itibarıyla büyüklükleri 4,1 ila 4,8 arasında değişen 6 artçı sarsıntı yaşandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:


“İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik.”

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Soylu şuana kadar 6 binanın yıkıldığı ihbarı aldıklarını belirterek, “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir Geçmiş olsun” dedi.

“ULAŞIM VE İLETİŞİMDE SIKINTI YOK”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, depremin ardından ulaşım ve iletişim açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını bildirdi.

İZMİR VALİSİ KÖŞGER’DEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız.” diye konuştu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SOYER: 20 BİNA YIKILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer, son gelişmeler konusunda bilgi verdi. Soyer, “Şu anda derli toplu bilgiye sahip değiliz. Bazı ihbarlar aldık onları yerinde tespit ediyoruz. Yıkılan binalarımız var. Özellikle Bornova-Bayraklı bölgesinde. Onlarla ilgili biz de bilgi almaya çalışıyoruz şu anda. Şu an can kaybına ilişkin elimizde bilgi yok. Ama olabilir. Depremde 20’ye yakın binanın yıkıldığı ihbarını aldık.” şeklinde açıklamada bulundu.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

AFAD verilerine göre;  saat 14.51’de merkez üssü Ege Denizi- Seferihisar olan 6.6 büyüklüğünde #deprem meydana gelmiştir. İstanbul’da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir’e geçmiş olsun.

“OLUMSUZ AÇIKLAMA GELMEDİ”

Seferihisar Belediye başkanı İsmail Yetişkin, “Şu an için herhangi bir olumsuz açıklama gelmedi. Herkes telaştan dışarıda” dedi.

Yarın gece yarısına kadar geçerli. Yeşil tavan 4.5 sarı tavan 5.5 Balıkesir civarı sabah, orta karadeniz bölgesi ve Erzincan öğleyin ani basınç değişikliği nedeniyle yüksek #deprem riskli görünüyor. Bu hava durumuna göre yapılan tahmindir. Hava değişirse tahmin tutmayabilir.

DEPREM ÇOK UZUN SÜRDÜ

Halk depremin paniği ile sokaklara döküldü. Balıkesir Ayvalık’ta yaşayan emekli öğretmen Recep Esen, “Hayatımda irili ufaklı çok depreme şahit oldum ama bu hayatımda şahit olduğum en uzun süreli depremdi” dedi.

Öte yandan, eski televizyoncu Akın Sel, “Deprem olduğunda Milas köy pazarındaydık. İnanılmaz güçlü depremdi. Herkese geçmiş olsun” diye aktardı.


Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum