"ışık yol" ve "ipek yolu nağılları" aşık müziği albümü

"ışık yol" ve "ipek yolu nağılları" aşık müziği albümü iran batı azerbaycan aşıklar derneğinde yayınlandı

 "ışık yol" ve "ipek yolu nağılları" aşık müziği albümü
28 Ocak 2022 - 11:56

"ışık yol" ve "ipek yolu nağılları" aşık müziği albümü iran batı azerbaycan aşıklar derneğinde yayınlandı

iranın Batı Azerbaycan Sanat Merkezi'nin müzik ve halkla ilişkileri bölüm başkanı, bu müzik eserinin açılış töreni Aşık sanatçıları derneği üyelerinin ,sanat severler ve  kültür ve sanat  bölümleri idarerei görevlilerinin katılmasıyla "Işhik Yol" isimli müzik albümü yayınlandı ve bu sanat eserinin yapımcılarına teşekkür belgeleri hediye edildi.

Bu bağlamda Batı Azerbaycan Sanat Merkezi Müzik Bölüm Başkanı sayın daryuş alizade aşık müziğinin korunmasının ve bu alanda çeşitli eserler yayımlanmasının önemine dikkat çekerken, "Yüz yıllardır bu sanat   ve yayımlanan  eserleri Hz. Ali (AS) ve bir çok konuyla ilgili yapılıyor.bu albüm ilin yedi önemli aşıklarının 18 parçasıyla yapılmış ve çok yakında iranda müzik marketlerinde yer alacaktır.

Daryuş Alizadeh konuşmasının bir başka bölümünde şunları ekledi: "Aşık sanatçılarının temel görevi, müzik aletleri ve şiir kullanarak İslam dinini ve ilkelerini ve unsurlarını yaymaktır. "Işık Yol" albümü çabaların açık bir örneğidir. Bu alandaki sanatçıların görevi hep insanı hayatın istikametinde hakikate ulaştırmak, dünya ve ahiret saadeti ile ilişkilidir.

Bu programın devamında Batı Azerbaycan Sanat Merkezi'nin müzik birimi tarafından üretilen "ipak Yolu Nagılları 1" (İpek Yolu Öyküleri) adlı müzik albümü, iran'daki bu muhteşem müzik eserinin yetkilileri ve yapımcılarının huzurunda sergilendi. Urmiye'nin yerel hikayelerinin bir parçası olan urmiye aşık mühiti, kayıtlara geçmiş ve övülmüştür.

Batı Azerbaycan Sanat Merkezi Müzik Birimi, daha önce "urmudan Gelen Sesler" albümlerinin yanı sıra "Ozanlar Güneşi" (Aşık Dervish Vahabzadeh tarafından  seçilmiş) albümlerini üç sayı halinde yayınlamış olan Aşık müziği alanında iranın  batı azerbaycanında tek aktif merkezdir.

haber:mehdi dehkan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum