İşgalcilerin tanıkları Kırımoğlu'nun idari sınırı geçmediğini doğrulamaya devam ediyor

İşgalcilerin tanıkları Kırımoğlu'nun idari sınırı geçmediğini doğrulamaya devam ediyor
25 Aralık 2020 - 17:40

Rus işgali altında bulunan Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde Arman Pazarı (Armyansk) Şehir Mahkemesinde, işgalcilerin Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na karşı kurguladığı dava görülmeye devam ediyor. Bugün düzenlenen duruşma sırasında ifade veren iki tanık Kırımoğlu’nun yarımadanın idari sınırını geçmediğini teyit etti.

Kırım’ın sözde Arman Pazarı (Armyansk) Şehir Mahkemesinde,bugün işgalcilerin Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na karşı kurguladığı davanın sıradaki duruşması gerçekleşti. Duruşmada iddia makamının iki tanığı ifade verdi. İki tanıkta, Kırımoğlu’nun yarımadanın idari sınırı geçme girişimlerinde bulunmadığını belirtti.

TANIKLAR, İŞGALCİLERİ YALANLIYOR!

Kırım Dayanışması İnsan Hakları Grubuna göre, duruşma sırasında isimleri Albert Gorbunov ve Roman İvin olan 2 Rus sınır muhafızı çevrim içi olarak ifade verdi.

Albert Gorbunov, kontrol noktasına büyük bir grup insan geldikten sonra yönetimin ekipmanı alarak kontrol noktasını terk etme emrini verdiğini ifade etti. Daha sonra yaşananları 30-40 metre uzaklıktan takip eden Gorbunov, Kırımoğlu’nu gördüğünü onun birkaç saat boyunca insanlarla konuştuğunu ve idari sınırı geçerek yarımadaya giriş yapmaya yönelik hiçbir girişimde bulunmadığını anlattı. 

İkinci tanık Roman İvin de benzer bir ifade verdi. İvin, olay sırasında kontrol noktasında bulunduğunu ve olup bitenleri video kaydına aldığını anlattı. Tanık Kırımoğlunun idari sınırı geçme girişimlerinde bulunmadığını teyit etti. İvin ayrıca, kontrol noktasında toplanan yaklaşık 2 bin 500 kişinin sakin davrandığını ve kordonu aşma girişimlerinde bulunmadığını anlattı.

Bununla birlikte, iki tanık da verdikleri ifadelerde 3 Mayıs 2014 tarihinde olay yerinde açıkça görülebilen herhangi bir sınır işaretlerinin bulunmadığını belirtti.

Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum