İŞGALCİLER KIRIM'DA MÜSLÜMAN MEZARLIĞINA GÖZ DİKTİ

İŞGALCİLER KIRIM'DA MÜSLÜMAN MEZARLIĞINA GÖZ DİKTİ
20 Kasım 2020 - 23:01

Rus işgali altındaki Kırım’da işgalci yönetim, Akmescit’teki (Simferopol) Abdal mezarlığında Müslümanlara ayrılan bölümün bir kısmına el koymak istiyor. Hristiyan mezarlığındaki alan yetersizliği nedeniyle bu yola başvuran işgalciler, konuyla ilgili Kırım’ın sözde müftüsüyle de görüşme gerçekleştirdi.

Akmescit’in Kremlin kontrolündeki sözde Belediye Başkanı Yelena Protsenko, Abdal mezarlığında Hristiyanlar için ayrılan bölümde sadece 300 definlik alanın kalması sebebiyle, bu sorunu Müslüman mezarlığının topraklarına el koyarak çözmek istiyor.

KIRIM’I İŞGAL EDEN RUSYA, MÜSLÜMAN MEZARLIĞINA DA GÖZ DİKTİ!

Kırım’daki bir televizyon kanalının haberine göre işgalci yetkili, konuyu görüşmek üzere Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) kontrolünde olan Kırım’ın sözde Müftüsü Emirali Ablayev ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Protsenko, Müslüman mezarlığının alanının 18 hektar olduğunu ve sadece 4 hektarlık alanın kullanıldığını, bu nedenle 7 hektarlık alana Hristiyan mezarlığı için el konulacağını söyledi. İşgalciler, el konulan alan yerine daha sonra başka bir yerde toprak ayırılacağı vaadinde bulundu.

Haberde sözde Müftülüğün konuya ilişkin tutumuna yer verilmezken, QHA’nın kendi kaynaklarından edindiği bilgiye göre FSB kontrolündeki sözde Müftü Ablayev, Müslüman mezarlığının toprağına el konulmasına henüz onay vermedi. Ancak işgalcilerin Kırım Tatarlarının toprağına el koymak için herhangi birinin iznine gerek duymadığı da biliniyor.

KORONAVİRÜS SALGINI: KIRIM’DA CAN KAYIPLARI ARTIYOR

Öte yandan dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Kırım’da da hızla yayılmaya devam ediyor ve ölü sayısı her geçen gün artıyor. Can kayıplarının artması nedeniyle Kırım Tatarlarının toplu olarak ikamet ettikleri yerleşim yerleri olan Boğurça (Kamenka), Çukurca’daki (Lugovoye) mezarlıklar dolmaya başladı. Bu sebeple, söz konusu semt sakinleri yakınlarının cenazelerini Abdal mezarlığında defnetmeye başladı. Son iki-üç ay içinde şehrin ana mezarlığında çok sayıda yeni kabir açıldı.

 

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum