İŞGALCİ ERMENİSTAN'IN BAŞBAKANI PAŞİNYAN'DAN ÇAĞRI

İŞGALCİ ERMENİSTAN'IN BAŞBAKANI PAŞİNYAN'DAN ÇAĞRI
19 Temmuz 2020 - 16:57

İşgalci Ermenistan’ın Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yaşanan sınır çatışmalarını sona erdirmek için barışçıl müzakerelerin tek alternatif olduğunu ifade ederek çağrıda bulundu.

Ermenistan’ın Azerbaycan sınırına saldırarak 12 Temmuz tarihinden bu yana çıkardığı çatışmalarda tansiyonun giderek yükselmesinin ardından ağır kayıp veren Ermenistan geri adım attı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yaşanan sınır çatışmaları sona erdirmek için barışçıl müzakerelerin tek alternatif olduğunu söyledi.

Ermeni Başbakan, Belarus’un başkenti Minsk’te yapılan Avrasya Ekonomi Birliği Konseyi (EAEU) oturumunda konuşarak “Çatışmaya askeri bir çözüm yok, barışçıl müzakerelere alternatif yok. Bu bölgemizde yer alan tüm halkların çıkarlarına cevap veren bir gerçek” diye konuştu.

PUTİN ARABULUCULUK TEKLİF ETTİ

Ermenistan’ın saldırılarının teşvikçisi olduğu öngörülen ve kabul edilen Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri gerçekleştirdikleri toplantıda Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki sınır çatışmalarını görüştü.

Toplantının ardından video konferans yolu ile açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, “Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durum hakkında ayrıntılı bir görüş alışverişi gerçekleşti. Sürekli yükselen tansiyon ile ilgili endişeler dile getirildi.” ifadelerini kullandı.

KREMLİN: ATEŞKES ZORUNLU İHTİYAÇ

Peskov, tarafların ateşkesinin zorunlu ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak “Arabuluculuk faaliyetleri için her türlü desteğin verilmesi kararı alındı.” dedi.

AZERBAYCAN’DAN CEPHEYE GİTMEK İÇİN 7 BİN BAŞVURU OLDU

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklama ile Ermenistan sınırındaki çatışmalarda gönüllü yer almak isteyen 7 bin gençten cepheye gitmek için başvuru olduğu duyuruldu. Albay Vagif Dargahli, “Azerbaycan’ın binlerce oğlu ve kızı safları sıklaştırmak, ordumuzu desteklemek ve muharebelere katılmak için Savunma Bakanlığına başvurdu. 13-17 Temmuz tarihleri arasında Savunma Bakanlığı bu konuda 7 bin talep aldı.” dedi.

Azerbaycan, 12 Temmuz tarihinden bu yana çıkan çatışmalarda , 13 asker ve 1 sivilin şehit olduğunu açıkladı. Verdiği kaybın sayısını gizlemeye çalışan Ermenistan’ın ise 100’den fazla can kaybı olduğu biliniyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr/haberler/isgalci-ermenistan-in-basbakani-pasinyan-dan-cagri/225807/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum