İran'da tutuklu Azerbaycan Türkü aktivistler açlık grevine başladı

İran'da tutuklu Azerbaycan Türkü aktivistler açlık grevine başladı
21 Ocak 2021 - 22:16 - Güncelleme: 21 Ocak 2021 - 22:21

İran hapishanelerindeki 13 Ocak 2021 tarihinde başlayan açlık grevlerine katılım arttı. İran’ın Tahran ve Erdebil kentindeki hapishanelerde kalan Azerbaycan Türkü aktivistler de açlık grevine başladı.

Erdebil Hapishanesinde, 13 Ocak’ta Yusuf Kari tarafından “cezaevi çalışanlarının kötü muamelesi ve yetkililerin siyasi tutukluların haklarına kayıtsız kalması” nedeniyle başlatılan açlık grevine, Tahran ve Erdebil’deki başka mahkumlardan da destek geldi. İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansında (HRANA) bugün yer alan habere göre, Tahran’daki Evin Hapishanesinde tutuklu Siyamek Mirzayi ile Erdebil Hapishanesinde tutuklu Ali ve Rıza Vasiki kardeşler ve Abbas Lisani, Kari’yi desteklemek için açlık grevine başladı. Tahran’daki Evin Hapishanesinde tutuklu Tevhid Emir Emini, Kıyanuş Aslani ve Behnam Şeyh’in de bugün açlık grevine başladıkları öğrenildi.

AZERBAYCANLI AKTİVİSTLER BASKILARA MARUZ KALIYOR

İran’da yaşayan Azerbaycan Türkü aktivistlerin, ana dilde eğitim yapma gibi anayasal haklarını, “sivil ve barışçıl eylemlerle” protesto etmeleri nedeniyle çeşitli baskılara maruz kaldıkları biliniyor.

Qırım Haber Ajansı

Ayyıldız Huri Kaptan
21 Ocak 2021, 15:43


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum