Irak Türkmen Cephesi, Peşmerge'nin Kerkük'e geri getirilmesine tepki gösterdi!

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkan Yardımcısı Hasan Turan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge’nin Kerkük’te yeniden görevlendirilmesi girişimin anayasaya aykırı olduğunu ve bunun kente zarar vereceğini söyledi.

Irak Türkmen Cephesi, Peşmerge'nin Kerkük'e geri getirilmesine tepki gösterdi!
07 Temmuz 2020 - 20:05

ITC Başkan Yardımcısı Turan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkmenlerin Peşmerge’nin tekrar Kerkük’te görevlendirilmesini kabul etmeyeceğini aktardı.

TÜRKMENLERE DANIŞMADAN YAPILAN GÖREVLENDİRME YANLIŞ

Ayrıca Turan, Başbakan Mustafa el-Kazımi’nin, Türkmenlerin görüşlerine başvurmadan Peşmerge güçlerini Kerkük Ortak Operasyonlar Merkezi’nde görevlendirmesinin doğru olmadığını ifade etti.

KÜRTLER TEKRAR ASKERİ NÜFUZ ELDE ETMEK İSTİYOR

“Peşmerge’nin Kerkük’e geri getirilmesi anayasaya aykırı” diye belirten Turan, bu tür girişimlerle Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi’nin (KYB) Kerkük ve tartışmalı bölgelerde yeniden askeri nüfuz elde etmek istediklerini savundu.

PEŞMERGE 400 BİN VARİL PETROL ÇALDI

ITC Başkan Yardımcısı, Peşmerge’nin Kerkük’te terör örgütü DEAŞ’ın saldırılarını gerekçe göstererek 2017 yılına kadar varlığını sürdürdüğünü ve günlük 400 bin varil petrol çaldığını söyledi. Başbakan Kazımi’nin, IKBY’yi kazanmak için Türkmen ve Arapları hiçe saymamasını isteyen Turan, Kerkük’ün durumu ve geleceği ile ilgili kararlarda sadece Bağdat ve Erbil değil Kerküklülerin de söz hakkı olduğunu söyledi.

Kaynak: ASAS MEDYA
https://asasmedya.info/news/world/19417-irak-turkmen-cephesi-pesmergenin-kerkuke-geri-getirilmesine-tepki-gosterdi


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum