İngiltere'de Bir Yamaca Oyulmuş 55 Metrelik Dev Çıplak Erkek Figürünün Sırrı Çözüldü mü?

Tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmeyen ancak oldukça eski olduğu kabul edilen Cernes Abbas Devi ile ilgili kafaları kurcalayan sorular sonunda cevaplanabilecek mi?

İngiltere'de Bir Yamaca Oyulmuş 55 Metrelik Dev Çıplak Erkek Figürünün Sırrı Çözüldü mü?
03 Nisan 2020 - 17:25

İngiltere’nin güney sahilindeki Dorset bölgesindeki Cernes Abbas isimli küçük bir köyde bir tepeye oyulmuş şekilde bulunan 55 metre uzunluğunda ve 51 metre genişliğinde olan figür, Cernes Abbas Devi olarak bilinir. Dev fallusu ile birlikte sağ elinde çok büyük bir sopa tutarken betimlenmiş bu erkek figürü aslında 1600’lü yıllardan beri biliniyor. Ancak hem tam yaşı hem de yapılma amacı sırrını hala koruyor.

Cernes Abbas Devi, Dorset, İngiltere

Cernes Abbas Devi, ismini aldığı köyün bir tepesine fazla derin olmayan çukurlar kazılıp, içleri kireçtaşı dolgusuyla doldurularak yapılmış. Ancak araştırmalara göre zaman içerisinde şekilde bazı farklılıklar meydana gelmiş. Fakat orijinalindeki görselle şu anki görsel arasındaki farklar detaylı olarak bilinmiyor. Dev figür, kimine göre Sakson halkına ait kutsal bir tanrıyı, kimine göre Yunan mitolojisindeki Herkül’ü betimliyor. Fallusu nedeniyle doğurganlık sembolü olduğunu söyleyenler de var. Bazılarıysa bunun, 1950’lerde İngiltereyi yönetmiş önemli politik figür Oliver Cromwell’i hicvettiği yönünde görüş bildiriyor.

F: Ben Birchall
Gönüllüler tarafından yapılan Cernes Abbas Devi restorasyon çalışmasında 20 ton kireçtaşı dolgu kullanıldı.

Üzerinde yapılan araştırmalara göre Cernes Abbas Devi’nin yaşı en az 200 en çok 2-3 bin olarak tahmin ediliyor. Ancak bunlar daha çok dev figürün kimi betimlediğine dair yürütülen tahminler doğrultusunda ortaya konan fikirler. Yani ortada henüz yaşını kanıtlayan bilimsel bir araştırma sonucu yok. Ancak arkeologlar yaşın belirlenmesi için yeni bir çalışma başlattılar. Bu çalışmaya göre dev figürden alınan toprak örneklerindeki mineral taneciklerinin en son ne zaman güneşe maruz kaldığı araştırılacak. Bu araştırma sonunda da Optik Uyarlamalı Lüminesans (OSL) tekniği sayesinde en azından figürün yapıldığı zamana dair bir tarih aralığı verilebilecek. Bir çok insanın binlerce yıllık olduğunu düşündüğü bu dev figürle ilgili yeni çalışmanın yaz aylarında sonuç vermesi bekleniyor.

Kaynak: Ancient Origins

https://antikyazar.com/ingilterede-bir-yamaca-oyulmus-55-metrelik-dev-ciplak-erkek-figurunun-sirri-cozuldu-mu/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum