İngiliz medyası: Birleşik Krallık hükümeti, KKTC'yi tanımayı düşünüyor

İngiliz medyası: Birleşik Krallık hükümeti, KKTC'yi tanımayı düşünüyor
26 Nisan 2021 - 12:07

Birleşik Krallık’ta Boris Johnson hükumetinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) tanıma üzerinde değerlendirmeler yaptığı ileri sürüldü. İngiliz The Sunday Express gazetesi, “İngiltere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bağımsız bir ülke olarak tanımayı düşünüyor…” ifadeleriyle olayı duyurdu.

İngiliz The Sunday Express gazetesi, Birleşik Krallık hükumetinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) tanımaya hazırlandığını bildirdi. Haberde bu adımın, Birleşik Krallık ile KKTC arasında doğrudan uçuşların başlamasını sağlayabileceği kaydedildi.

BİRLEŞİK KRALLIK KKTC’Yİ TANIYACAK MI?

İngiliz hükumetine yakın kaynaklara dayandırılan bilgiye göre, Johnson hükumeti, yarın Cenevre’de başlayacak Kıbrıs konulu zirvede bir uzlaşma çıkmaması halinde, KKTC’nin tanınması için harekete geçecek. Bilindiği üzere, Kıbrıs Türk ve Rum tarafları, 27-29 Nisan’da Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin de katılımıyla düzenlenecek 5+BM formatındaki gayri resmi Kıbrıs toplantısında buluşacak.

Cenevre'de "Kıbrıs" toplantısı yapılacak - Gaziantep Time

CENEVRE’DEKİ KIBRIS KONULU TOPLANTIYA BAĞLI

Johnson hükümetine yakın kaynaklara dayandırılan haberde, Cenevre’de yapılacak Kıbrıs konulu gayriresmi görüşmelerin beklendiği belirtildi. Toplantıdan uzlaşı çıkmaması halinde İngiltere’nin KKTC’yi bağımsız bir ülke olarak resmen tanıyacağı ifade edildi.

Adadaki tarafları dengelemesi düşünülen tanıma hamlesi ile, Birleşik Krallık ile KKTC arasında uçuşların başlaması plan dahilinde. İngiliz turistler için KKTC popüler bir tatil destinasyonu olacak biliniyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ömer Cihad Kaya
26 Nisan 2021, 11:09

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum