İLKE ÖZYÜKSEL MODERN PENTATLONDA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

İLKE ÖZYÜKSEL MODERN PENTATLONDA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU
21 Kasım 2020 - 10:50

Polonya’da düzenlenen 24 Yaş Altı Modern Pentatlon Avrupa Şampiyonasında Türk milli pentatlet İlke Özyüksel, altın madalya kazandı. Özyüksel, “Pandemi döneminde böyle bir başarı elde ettiğim için çok mutluyum. Sezon başı olmasına rağmen en iyi derecelerimize ulaştık.” dedi.

401 PUAN ALARAK ŞAMPİYON OLDU

Polonya’da düzenlenen 24 Yaş Altı Modern Pentatlon Avrupa Şampiyonasında milli sporcu İlke Özyüksel, altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun dün yaptığı açıklamaya göre, Drzonkow kentinde gerçekleştirilen şampiyonada kadınlar finali tamamlandı. Milli pentatlet İlke Özyüksel, yüzme, eskrim, binicilik ve laser run kategorilerinde gösterdiği performansla toplamda bin 401 puan alarak şampiyonluğu yakaladı.

Şampiyon Milli pentatlet Özyüksel, “24 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandım. Pandemi döneminde böyle bir başarı elde ettiğim için çok mutluyum. Sezon başı olmasına rağmen en iyi derecelerimize ulaştık.” diye konuştu.
Herkese teşekkür eden Özyüksel, “Bu madalyayı tabii ki ülkeme armağan ediyorum. İstiklal Marşı’nı okumak, okutmak çok güzeldi. Çok özlemişiz. İnşallah darısı olimpiyatlara.” dedi.

SIDAL ASLAN 8. OLDU

Kadınlar kategorisinde yarışan bir diğer milli sporcu Sıdal Aslan ise bin 274 puanla 24 Yaş Altı Modern Pentatlon Avrupa Şampiyonası’nda en iyi derecesini yaparak 8. sırayı aldı. Polonya’da düzenlenen şampiyona, yarın erkekler müsabakalarıyla devam edecek.
Erkekler kategorisinde Buğra Ünal, Arda Selçuk, Dora Nusretoğlu ve Yunus Çalışkan Türkiye’yi temsil edecek. Polonya’da düzenlenen şampiyona, yarın erkekler müsabakalarıyla devam edecek. Şampiyona, pazar günü sona erecek.

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları