İLK KIRIM TATAR DİZİSİNİN İKİNCİ SEZONU ÇEKİLMEYE BAŞLADI

İLK KIRIM TATAR DİZİSİNİN İKİNCİ SEZONU ÇEKİLMEYE BAŞLADI
25 Eylül 2020 - 14:55

Şamatalı Aile (Şamatalı Qoranta) isimli komedi dizisinin 2. sezon çekimleri başladı. Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kırım Tatarları dillerini ve kültürlerini yaşatmak için ellerinden geleni yapıyor. Komedi dizinin ilk sezonu, büyük bir beğeni toplamış, ikinci sezonu merakla bekleniyordu.

İşgal altındaki Kırım’da faaliyet gösteren Qaradeniz Prodüksiyon tarafından çekilen Şamatalı Aile (Şamatalı Qoranta) dizisinin ikinci sezon çekimlerine başlandı. Kırım’ın bir kasabasında yaşayan, milli âdet ve geleneklerine uyan bir ailenin hayatını anlatan dizi, Crimean Tatars isimli YouTube kanalında yayımlanıyor.

Şamatalı Aile’nin ikinci sezonu da, birinci sezon gibi 10 bölümden oluşacak.

Qaradeniz Prodüksiyon Genel Müdürü Elzara İslamova, bugün Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “2. sezonda daha çok oyuncu, daha fazla değişik yer, ilginç durum ve Kırım Tatar şakaları olacak! Dizi çekimlerinde yardım eden tüm sponsor, usta, koleksiyonculara teşekkür ediyorum! Birlikte halkımız için çok önemli projeler hayata geçiriyoruz!” diye kaydetti.

KADRODA YER ALAN İSİMLER

Dizinin birinci sezon çekimlerine Kırım Tatar Milli Tiyatrosu sanatçıları; Eşref Yagyayev, Luiza Üseinova ve Lemara Celilova’nın yanı sıra amatör oyuncular ile çocuk oyuncular da katılmıştı.

Dizinin baş yapımcılığını Elzara İslamova, Lilya Bucurova ve Ayder Muradosılov, senaryo yazarlığını Süleyman Ümerov, yönetmeliğini ise Dilaver Dvaciyev üstlenmişti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum