Hossein Vahid: Türkiye bölgesel emniyeti için bir dönüm noktasındadır

Hossein Vahid: Türkiye bölgesel emniyeti için bir dönüm noktasındadır
07 Ocak 2021 - 14:33

Kısa Söz

Türkiye bölgesel emniyeti için bir dönüm noktasındadır;
Ya İran islam cümhüriyetin nükleer silah edinmesini önlemek için İsrail ve Suudi Arabistan ile işbirliği yapacak, yada İran’ı yöneten terörist rejimin sürekli tehdidi altında yaşayacaktır.

İran islam cümhüriyeti, bir terör devletidir.Totaliter bir yapıyla sadece bir suç tarikatı (criminal cult) şeklinde, 42 senedir İran halkını rehine almış ve Tahran’dan bölgeye ve dünyaya suç, terör ve olum sıçratıyor. Aslında bütün islamı adında faaliyet eden terörist orgutler, İran’daki rejimi model olarak seçdiler ve kendi cinayetlerinin altında islam imzalarını bırakdılar. en son dehşet saçan orgutte daeş(işid) terörist orgutuydu ki aynı İran islam modeli ile altyapısını hazırlanıyordu.

Kısa Söz’de altını çizmeliyiz, Türkiye milyard dolarlık İran islam cümhüriyetinin kara parasını İstanbul’da ambargo bahanesi ile döviz ediyor ve yüklü miktarde para, kara pazardan sahip oluyor, ama bunun farkında değil ki bu yüklü miktarlı paranın kaç katını sonra emniyeti için harcayacaktır. İran islam cümhüriyet rejimi nükleer silaha ediniyorsa, Süriye’de, İrak’ta, Yemen’de ve hetta Ermenistan’da müdahile edecektir ve o zaman Ankara bir suç tarikatı ile değil belki bir nükleer silahlı rejim ile karşı karşıya gelecektir.
Malesef bunuda ilave etmemiz gerekir ki bugünki Sayın Erdoğan’ın yanında duran danışmanlar İran islam rejiminin amaclarını doğru tahmin edemeyen takım olmuşlar. Henüz bakıyoruz ki bu danışmanlar İran islam cümhüriyet adını taşıyan terörist suç tarikatını, İran adında analiz ediyorlar ve farkında değiller ki İran halkı çoğunlukla bu terör rejiminden nifret ediyor ve bu rejimi legal ve meşru olarak tanımıyor.

Ankara kararı her ne olursa, ilk ve son Turkiye devletini ve milli manfaatlarını bölgede etkileyecektir. Doğru karara varması için zaman daralıyor.
Baya daralıyor…

Hossein Vahid


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum