Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı konferansı

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü tarafından gerçekleştirilen Dil ve Edebiyat Seminerleri’ne, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi, Kırım Tatar akademisyen Işılay Işıktaş Sava konuk olacak. ’’Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı’’ konulu konferans çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı konferansı
19 Kasım 2021 - 00:23

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü tarafından gerçekleştirilen Dil ve Edebiyat Seminerleri’nde Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı konusu işlenecek. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Işılay Işıktaş Sava’nın konuk olacağı çevrimiçi konferans, 19 Kasım Cuma Türkiye saatiyle 14.30, Kazakistan saati ile 17:30 da Zoom üzerinden gerçekleşecek.

Etkinliğe Zoom üzerinden katılmak için:

Meeting ID:885 098 6494 Password:665847

1981 yılında Gelibolu Çanakkale’de doğan Işılay Işıktaş Sava, lisansını Gazi Üniversitesi Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nde yaptıktan sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünde “W. Radloff’un derlemelerinde Kırım Tatar Türkçesinin özellikleri” konulu yüksek lisans tezini 2008 yılında savundu. Aynı bölümde doktoraya devam eden Işılay Işıktaş Sava, Prof. Dr. Zühâl Yüksel’in danışmanlığında “Kırım Tatar Şairi Şakir Selim’in Şiirleri” isimli tezi hazırlayarak doktor unvanını elde etti. Halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri̇ Ve Edebi̇yatları Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Kırım Tatar, Kazan Tatar ve Başkurt sahasında dil, edebiyat, kültürel öğeler üzerine çalışmalar yapan Sava, ağırlıklı olarak Kırım Tatar tarihi ve sürgün sonrası Kırım Tatar Edebiyatıyla ilgileniyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA
_QHA Ankara
18 Kasım 2021, 16:06

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum