"Hepimiz 30 yıldır bu acıyla yaşıyorduk"

Olcas Süleymenov Karabağ hakkında: "Hepimiz 30 yıldır bu acıyla yaşıyorduk"

"Hepimiz 30 yıldır bu acıyla yaşıyorduk"
25 Ekim 2020 - 12:37

Ünlü Kazak yazar Olcas Süleymenov, Azerbaycan ordusunun kendi topraklarını işgalden kurtamak için başlattığı operasyonun zaferle sonuçlanacağına inandığını söyledi.

Kazak yazar Olcas Süleymenov, Azerbaycan Devlet Televizyonu`ndan (AZTV) Azerbaycan halkına seslendi.

Süleymenov`ın konuşmasını sizlere sunuyoruz:

“Birkaç gün önce Moskovalı bir gazeteci bana soru sormuştu ve soruya da böyle başlamıştı: “Siz tabiki de Azerbaycan`ın tarafını tutuyorsunuz”. Bense ona şöyle dedim: “Azerbaycan bir futbol takımı değil ben onun tarafını tutayım. Azerbaycan, benim için bir ana vatandır, kardeş halktır. Bu nedenle de eğer bu muhteşem halka, cumhuriyete sempati duyuyorsam, bunu içtenlikle yapıyorum.”

Benim Bakü`de, Gence`de, Şuşa`da, Fuzuli`de ve diğer şehirlerde çok güzel günlerim olmuştur, hepsini gezdim. Bu, Sovyetler döneminde, gezmesi mümkünken olmuştu. Şu anda orada gerçekleşen olaylardan haberim var. Hepimiz 30 yıldır bu acıyla yaşıyorduk. 80`li yılların sonu, 90`lı yılların başında yaşanan facialara üzülüyorduk. Kara Ocak olaylarında ben de oradaydım.

Şimdi yaşananlar dünya çapında etkili ülkelerden oluşan Minsk Grubu’nun beceriksizliğinin bir sonucudur. Ne yazık ki onlar 30 yıldır hiçbir şey yapmadılar. Bu nedenle Azerbaycan kendi topraklarını işgalden kurtarmak mecburiyetinde kaldı.

Elbette, Gence`ye füze fırlatıldığını duyduğum zaman çok üzüldüm. Bu gerçek bir sabotajdı. Çünkü sivillerin yaaşadığı şehirlere saldırmak uluslararası hukuka da aykırıdır. Ermenistan ise bu yasayı çiğnedi. Bu saldırı emrini devletin başı veriyor. Böyle olduğunda ise saldırı emrini Ermenistan cumhurbaşkanının verdiğini zannediyorum. Bu bizim hepimize hakarettir ve bu bizi üzüyor.

Fakat illerin, yerleşim birimlerinin işgalden kurtarıldığı haberleri bizi mutlu ediyor. Fuzuli`nin işgalden kurtarıldığını duydum. Şimdi oranın ne durumda olduğunu bilmiyorum ama ben orada olduğum zaman çok güzel bir şehirdi. Ben 30 yıldır işgal altında olan 7 ilin kurtarılacağına inanıyorum. Minsk Grubu`nun da Azerbaycan`ın kendi gücü ile kurtardığı ve kurtaracağı vatan toprakları için mücadelesini destekleyeceğine ümid ediyorum. Azerbaycan`a başarılar diliyor ve topraklarına barışın gelmesini istiyorum. Bunu çok istiyorum. Ben Azerbaycan halkına, Azerbaycan`a sevgilerimi iletiyor, barış, refah ve ışıklı günler arzuluyorum.”

Kaynak:www.yenicag.info

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum