Hece Taşları dergisi 79. sayısı yayınladı

Tayyip Atmaca yönetiminde yayın hayatına devam eden Hece Taşları dergisi 79.sayıya ulaştı.

Hece Taşları dergisi 79. sayısı yayınladı
14 Eylül 2021 - 15:46 - Güncelleme: 14 Eylül 2021 - 18:04

Okunan Şiirler-24
Tayyip Atmaca

Bir şairin ilk kitabı doğan ilk çocuğu gibidir. Yıllarca dergilerde yayınladığı ya da yazıp kendine sakladığı şiirlerin zamanı geldiğinde okurları karşısına çıkacağı hayaliyle yaşar. İnce eler sık dokur şiirleri bir kitap hacmine ulaştığında da okurun karşısına çıkma cesaretinin geldiğine inanır ve şiirlerini tekrar tekrar gözden geçirir. Şiir demini almış mıdır almamış mıdır ona bakar. Şiirden eksilteceği ya da ekleyeceği yerler varsa tamamlar hatta şiir kitabının eskizini dostlarıyla paylaşır, onların fikirlerini alır. Şiirler dostlarının da beğenilerinden geçerse kitabın yayınlanması için yayınevi arayışlarına başlar.
Bazı şairler yazmış olduğu dergilerdeki şairlerle  bir dostluk bağı kurarlar. Bu dostluk zaman içinde pekişir ve bir aile gibi olurlar. Aynı dergide yazanlar zaman içinde ya bir yayınevi ya da yayınevleriyle yakın dostluk bağları kurarlar. Bunun neticesinde de kitabının basılması gerçekleşir. 
Bazı şairler ise yazdıklarını ya kitaplaştıramadan göçüp giderler ya da kendi imkânları ile kitabını bastırıp eşine dostuna hediye ederek elindeki kitapları zaman içinde tüketerek hoş bir sadâ bırakmaya çalışır. 
Kırağı şiir dergisini çıkarmaya başladığımızda önceliğimiz güzel şiir yayımlamanın yanı sıra Kırağıda şiirleri yayınlananlarla bir dostluk halesi oluşturup bunu gelecek yıllara taşımaktı. Bu dostluk gelecek yıllara taşındı mı? Evet taşındı. Günümüzde çeşitli edebiyat dergilerinde yazmayı sürdüren şairlerin yazarların yolları bir şekilde Kırağı ile kesişti. İşte dostluğu halen ilk tanıştığımız gibi soldurmadan sürdürdüğüm dostlardan birisi de Burhan Sakallı oldu. 

Hece Taşları dergisini indirmek içn tıklayınız:
http://hecetaslari.com/hecetaslaridergisi/hecetaslari79sayiOn5eylul2021.pdf
Hece taşları 7. yıl 79. sayı

 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum