HATIRALARLA ALPARSLAN TÜRKEŞ KİTABI ÇIKTI

HATIRALARLA ALPARSLAN TÜRKEŞ KİTABI ÇIKTI
20 Kasım 2020 - 22:57

Erkan Özben ve Furkan Sin’in hazırladığı “Hatıralarla Alparslan Türkeş” kitabı yayımlandı. 91 kişiyle ayrı ayrı görüşülerek ortaya konulan çalışmada, Türkeş’in aile fertlerinin yanı sıra farklı toplumsal tabakalardan birçok ismin paylaştıklarıyla Türkeş’in bilinmeyenleri bugüne aktarılıyor.

Türk siyasetinin yarım asrına damgasını vuran, Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) kurucu Genel Başkanı ve ülkücülerin başbuğu Alparslan Türkeş’in anısına Erkan Özben ve Furkan Sin tarafından hazırlanan “Hatıralarla Alparslan Türkeş” adlı kitap, 2 Kasım 2020 tarihinde Yenisey Yayınlarından çıkarak raflarda yerini aldı.

ALPARSLAN TÜRKEŞ HAKKINDA 91 AYRI İSİMLE GÖRÜŞTÜLER

Kırım Haber Ajansı (QHA), aynı zamanda ilk ortak çalışmaları Türk Milliyetçiliğinin Özel Hali Ülkücülük kitabının da müellifi olan genç yazarlar ile son kitapları hakkında konuştu.

Hatıralarla Alparslan Türkeş kitabında 91 kişi ile söyleşi yapıldı ve Alparslan Türkeş ile ilgili hatıralar kayda geçirildi. QHA’ya konuşan yazarlar, her görüşe mensup insanın aktarımlarının bulunduğu bu kitapta; hatıraların, kişilerin siyasi görüşü önemsenmeden, objektif bir bakış açısıyla toplandığını belirtiyor. Alparslan Türkeş’in bilinmeyen yönlerine yer verilen bu kitap ile merak edilen birçok sorunun cevabı da okuyucu ile buluşturuluyor.

Alparslan Türkeş’in yakın çalışma arkadaşlarından eski meclis başkanlarına, bakanlardan milletvekillerine, askerlerden emniyet mensuplarına ve akademisyenlere kadar birçok camia ve meslekten 91 kişiyle görüşülerek gerçekleştirilen çalışmada yer alan isimler şöyle:

Abdullah Kederoğlu, Abdulkadir Erdil, Ahmet Bican Ercilasun, Ahmet Kutalmış Türkeş, Ahmet Servet Akkuş, Ahmet Vefik Alp, Akkan Suver, (Yörük) Ali Aydın, Ali Sahir Nariç, Ali Uzunırmak, Arif Vedat Alagöz, Âşık Feymani , Aytekin Yıldırım, Ayyüce Türkeş Taş, Azmi Karamahmutoğlu, Bahattin Ergezer, Baki Tuğ, Bekir Baz, Beyhan Aslan, Bozkurt İlham Gencer, Bülent Akarcalı, Cafer Güneş, Cemil Ünal, Cevat Saraç, Çınar Coşkunserçe, Enis Öksüz, Erdem Şenocak, Erdoğan Aslıyüce, Erol Dinç, Erol Dok, Ferhan Özmen, Feyzullah Budak, Fikret Eren, Gazi Çevik, Gökçen Çatlı, Hakkı Duran, Hakkı Şafak Ses, Hakverdi Satılmış, Halil Şıvgın, Hanım Halilova, Hasan Albay, Hasan Atilla Uğur, Haydar Çağlayan, Hayrettin Nuhoğlu, Hediye Akdere, Hızırbek Gayretullah, İbrahim Doğan, İbrahim Metin, İdris Yamantürk, İrfan Özcan, İskender Öksüz, Kemal Albayrak, Köksal Toptan, Lokman Abbasoğlu, Mustafa Sami Barshan, Mahir Damatlar, Mehmet Doğan, Mehmet Ekici, Mehmet Nuri Yılmaz, Muzaffer Şenduran, Nalan Tokyürek, Namık Kemal Zeybek, Nuh Mete Yüksel, Olcayto Turhan, Ozan Arif, Ömer Akın, Ramazan Mirzaoğlu, Rıza Müftüoğlu, Sadi Somuncuoğlu, Saleh Sultansoy, Sami Bal, Sedat Yazırlı, Selahattin Sarı, Sevgi Erenerol, Seyit Ahmet Sılay, Süleyman Yılmaz Soysal, Şakir Önem, Şenol Sunat, Şevket Bülend Yahnici, Taha Akyol, Tahir Şaşmaz, Talip Kaban, Tanju Kara, Tanşuğ Bleda, Tuncay Şekercioğlu, Veysel Aydoğan, Yekta Güngör Özden, Yusuf Özkan, Yusuf Tanrıverdi, Yücel Hacaloğlu, Zeki Çatlı.

Kırım Haber Ajansının “Hatıralarla Alparslan Türkeş” kitabının yazarları Erkan Özben ve Furkan Sin ile gerçekleştirdiği röportaj:

Kendinizden ve kitabınızdan bahseder misiniz?

Erkan Özben:
Merhabalar, ben Erkan Özben. 1997 yılında Ankara’da doğdum. Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde son sınıf öğrencisiyim. Üniversite hayatımın ilk 3 yılında öğrenci toplulukları bünyesinde bulunan Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nda başkanlık yaptım. Çeşitli yerel gazetelerde ve gençlik platformlarında da yazılar yazdım. 2019 yılının Mart ayında Türk Milliyetçiliğinin Özel Hali Ülkücülük adlı ilk kitabımız çıktı. İkinci kitabımızda Kasım 2020 tarihinde çıkmış olan Hatıralarla Alparslan Türkeş adlı bir röportaj kitabı. Yeni kitap projeleri içinde hazırlıklarımıza başladık.

Furkan Sin:
Merhaba, ben Furkan Sin. 1996 yılı Ankara doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Maliye Bölümü’nde eğitimimi devam ettiriyorum. Erkan’ın bahsettiği gibi 2019 yılında Türk Milliyetçiliğinin Özel Hali Ülkücülük adlı bir kitabımız çıkmıştı. Şimdi ise sizinle biraz sonra konuşacak olduğumuz Hatıralarla Alparslan Türkeş isimli kitabımızın çıkmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

 

“SİYASİ GÖRÜŞLERİNİ ÖNEMSEMEDEN…”

Kitabı yazmak için nereden esinlendiniz? Nasıl yola çıktınız, nasıl başladınız?

Erkan Özben ve Furkan Sin:
Belirli aralıklarla Ülkücü Hareket içerisinde görev yapmış olan büyüklerimize ahde vefa ziyaretlerinde bulunuyor, onlara sürekli görev yaptıkları dönemle ilgili sorular soruyorduk. Bu sorulardan aldığımız cevapların hazzını başkaları ile paylaşmak istedik ve daha önce o türden bir kitap yapılmamış olduğunu fark edip, Türk Milliyetçiliğinin Özel Hali Ülkücülük adlı 13 kişi ile röportajın yapıldığı bir kitap çıkarttık. “Hatıralarla Alparslan Türkeş” kitabında ise 91 kişi ile siyasi görüşlerini önemsemeden objektif bir bakış açısıyla hatıralar topladık. 91 kişinin içerisinde ise; Alparslan Türkeş’in yakın çalışma arkadaşları, eski meclis başkanları, bakanlar, milletvekilleri, askerler, emniyet mensupları ve akademisyenler yer aldı.

“ÇALIŞMALAR YAKLAŞIK 2 YIL SÜRDÜ”

Çalışma ne kadar sürede tamamlandı?

Erkan Özben ve Furkan Sin:
Çalışmamızın tamamlanması yaklaşık 2 yıl sürdü. Röportajları yapmak için defalarca İstanbul’a gittik. Acı, tatlı hatıralarımız oldu. En önemlisi ise güzel bir tecrübe edinmiş olduk.

Sizce bu çalışmanın en çarpıcı yönü ne oldu? Nasıl dönüşler aldınız?

Erkan Özben ve Furkan Sin:
Bu çalışmanın en çarpıcı yönü, Alparslan Türkeş ile ilgili birçok özel bilgiyi öğrendik, şaşırmış bir şekilde hatıra dinlediğimiz de çok oldu. Kitap ile ilgili güzel dönüşler aldık. Talep görmesi ve beğeni toplaması da bizi ayrıca mutlu etti.

“KIRIMOĞLU İSİM LİSTEMİZİN EN BAŞINDA İDİ”

Bu çalışma için Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu ile bir görüşmeniz oldu mu? Görüşlerine yer verildi mi?

Erkan Özben ve Furkan Sin:
Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu ile maalesef görüşemedik. Kitap projemize başladığımızda kendileri isim listemizin ilk sıralarında yer alıyordu. Birçok isim üzerinden kendisiyle görüşmeye çalıştık lakin başarılı olamadık.

ELÇİBEY VE BİRLİKTE GÖREV YAPTIĞI İSİMLERİN HATIRALARINA YER VERİLDİ

Türk dünyasının ve Kırım Tatar diasporasının çalışmanıza ilgisi (dönüşü-katılımı) nasıl oldu?

Erkan Özben ve Furkan Sin:
Öncelikle kitabımızda Ebulfez Elçibey ile birlikte görev yapmış isimlerin Alparslan Türkeş ile ilgili hatıralarına yer verdik. Türk dünyasından ve Avrupa’daki Türk federasyonlarından da güzel dönüşler aldık. Kitabımız yeni çıktığı için Kırım Tatar Türkleri ile henüz bir iletişimimiz olmadı ama en kısa sürede sizlerin aracılığıyla da oradaki soydaşlarımıza kitabımızı ulaştıracağız.


Haber: Ayyıldız Huri KAPTAN / QHA Ankara

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum