Hasan Oktay: Macron ve YÖK'ün Türkçe yasağı

Hasan Oktay: Macron ve YÖK'ün Türkçe yasağı
03 Ağustos 2022 - 18:10

Fransa Cumhurbaşkanı müthiş bir korkuya kapılmış Balkanlar yeniden Türkleşiyor, yeniden Türkçe konuşmaya başlıyor diye.

Mösyö Macron’un ortalığı sarsan iddiasına göre Makedonya Arnavutlarının Türkleştirilmesi var ve bu durdurulsun diyor. Macron yaptığı açıklamada, Kuzey Makedonya’nın AB müzakerelerinin önünü açan Fransız teklifine değindi.

Macron açıklamasında Kuzey Makedonya’nın hızlıca AB üyesi olması gerektiği ve mevcut ile gelecek hükümetin bu amaç için çok çalışması gerektiğini söyleyerek kamuoyunu şaşırttı. Bu görüşünü de Türk korkusuna dayandırdı. Kimi yabancı servislerin Kuzey Makedonya’daki Arnavutların Türkleşmesi için çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Macron, söz konusu çevrelerin 2050 yılına dek Kuzey Makedonya’da Türklerin sayısında devasa artış amaçladığını belirtti. ama korkarım ki Macron geçmişin korkusunu postmodern rüya görerek yaşıyor. Hani nerde o servis hani nede o devlet stratejisi. Macron, bu asimilasyonun önüne geçilmesi için Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’ndeki Arnavut siyasi partilerin kendi halkıyla yakından alâkadar olması gerektiğini dile getirdi. Oysa Türkiye eli ile kurulan bir Arnavut partisi Türkleri Arnavutlaştırma görevini yerine getiriyor.

Macron Korkma yandaşların çok

Macron bu korkusunu ifade eden sözleri Fransız medyasına hitaben düzenlediği bir basın toplantısında sarfetti. Oysa Macron’un korkmasına hiç gerek yok. Çünkü Balkanlar’da Macron’un korkmasını gerektirecek her hangi bir hareketlilik yok. Türkiye Macron’un korktuğu gibi bir faaliyet içerisinde değil, bu gidişle de olması mümkün değil. Seçimler olur Türkiye’nin Balkan yetkilileri boş işler ile uğraşır. Seçimler kaybedilir. Nüfus sayımı olur Türkiye yanlış strateji ve taktik uygular. Hükümet kurulur Türkiye bakanlık pazarlığını yanlış yerden ve yanlış kişi üzerinden yapar. Balkan Türkleri dişi ile tırnağı ile demokratik haklarını alır mesela Kuzey Makedonya’da Türkçe resmî dil olma aşamasındadır ve yüksek eğitim dili olarak Türkçe Makedonya cumhuriyeti tarafından kabul edilir ama Türkiye cumhuriyeti yüksek öğretim kurumu yani kısacası YÖK Macron’un korkularını yatıştırmak İçin Türkçeyi yasaklar.
Evet yanlış okumadınız Macron ne diyor bizimkiler ne yapıyor. Geçen yüzyıl Fransızca diplomasi ve dünya dili olmuş bu yüzyıla ise İngilizce. Osmanlı imparatorluğu dünyanın en güçlü devleti olmasına rağmen Türkçe öksüz kaldı yetim kaldı. Şimdi macron bizim hükümet yetkililerinin YÖK’ün yanlış uygulamalarına belki de nazire yaparcasına bir korkudan bahsediyor. Macron efendi korkma bu adamlar etkili ve yetkili olduğu sürece sizin sırtınız yere gelmez. Bunlar Balkan Türklerini Arnavut yapmaya Boşnak yapmaya sizden daha hevesliler. Bunlar Türkçeyi yasaklamaya sizden daha heveskarlar. Düşün bir kere sen İngilizceye karşı Fransızcayı ayakta tutmak için canhıraş çalışıyorsun dünyanın her yerinde Fransızca İçin mücadele ediyorsun bizim eski YÖK başkanı Yekta Saraç da Türkiye dışında özellikle Balkanlar’da Türkçe yüksek eğitimi yasaklıyor. Şimdi sen bunlara bakıp korkmuyor, ama Resneli Niyazi Enver Paşa ve Mustafa Kemal’i bizimkilerden iyi tanıdığın İçin başına gelebilecekleri bildiğin için korkuyorsun. Balkanlar’da Türkler Balkanlar’da Türkçe var olma iddiasını sana ve bizim işbirlikçilere rağmen sürdürecek. Enver Niyazi Mustafa Kemal’in mücadelesi yeni başlıyor, Enveri yürüyüş başladı.

Hasan Oktay

https://kafkassam.com/hasan-oktay-macron-ve-yokun-turkce-yasagi.html


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum