Han (Xan) Çınarı - Abil Babaoğlu

İrevan Türk Cumhuriyeti vatandaşı Sózbir Harekatı Başkanı. Abil Babaoğlu

Han (Xan) Çınarı - Abil Babaoğlu
04 Nisan 2021 - 14:43
Çınar muhteşem bir ağaçtır. Başı dik yüz yıllar boyu büyür, dalları etrafını sarar, gölgesinde canlıların rahat etmesini sağlar. Ne kadar güçlü rüzgar esse de dik duruşunu değişmez, eğilmezdir. Rüzgar ister Batıdan, ister Kuzeyden essin, Han çınarı duruşunu değişmez, o azametli cüssesi ile düşmanı fırtınaya meydan okur.
Sebebi ise kökünün sağlam olması, çok derinlerden gelmesindendir.

Türk ulusu aynen bir Han çınarı gibidir. Kökleri on bin yıldır ana toprağa sağlam tutunmuştur. Ve bu büyük millet bin yıllardır gölgesinde onlarca halkın, milletin asayişini sağlamış, rahat yaşamasını temin etmiştir.
Türkiye devleti bu gün Han çınarın ana gövdesidir. Çünkü on bin yıllık yaşamın özgür yaşayan tek devletidir. Şimdi artık Türkiye’nin, büyük Türk milletinin bütün dallarını kendi etrafında birleştirme zamanıdır. Buna bir tek Türklerin değil, bütün halkların, canlıların ihtiyacı vardır.
Ama bunun için diğer Türk devletlerinin de Han çınarın dalları gibi, bütün zararlı haşerelerden temizlenmesi gerekiyor. Bir gözü Kuzeyde (Rusya’da), bir gözü Batıda olmamalıdır.
Türkiye’nin Türk Birliği yolundaki şu an en büyük destekçisi Azerbaycan’dır.
Ama temeli Ebulfez Elçibey tarafından atılan Azerbaycan Türk devletçiliğinin de temelleri bugün sağlam değil ve yönetim bu temeli sağlamlaştırmak için önlemler almakta geç kalmaktadır. 
Azerbaycan hele de derin köklere sahip Han çınarı, Türk milletinin bir dalı olduğunu tam kavramamış, attığı her adımda bir gözü Kuzeye, Kuzeyden gelen rüzgara bakıyor.
Azerbaycan hakimiyeti anlamalıdır ki, çıktığı yol uzun, meşakkatli bir yoldur. Bölgelerini düşmandan temizlemekle bu iş bitmiyor, bitmeyecektir. Sırada Zengezur, Göyçe, Derleyez, İrevan, Tebriz, Derbent, Borçalı var. Bunlar olmadan ne Azerbaycan olur, ne de Turan. Bu meseleleri kaldırmak, hal etmek Azerbaycan devletinin ulu Azerbaycan Türk halkının karşısında duran manevi borcudur. 
Kendine milli lider diyen İlham Aliyev gerçekten milli lider olmak istiyorsa mutlaka bu meseleleri hal etmek için bir takım adımlar atması gerekiyor. 
Bunun için ona bu yolda destek verecek bir milli devlete ihtiyacı var. Ama bugün milli devletçilik yolunda bir adım bile atılmıyor. 
Milli siyasi reformlar yapılmalıdır.
Devlette ve siyasi arenada millileşme reformları gerçekleştirilmelidir. 
Milletin aynası olması gereken Milli Meclis hemen fes edilmeli, demokratik seçimler geçirilmelidir.
İktidar partisi beşinci kolondan, PKK destekçisi Ramiz Mehtiyev'in atadığı adamlardan temizlenmeli, milli ve yetenekli gençlere yer verilmelidir.
Batıdan, Kuzeyden ve ülkedeki karanlık güçlerden mali ve siyasi destek alan muhalefete değil, gücünü milletten alan siyasi partilerin kurulmasına, gelişimine yardım edilmelidir.
Güçlü milli muhalefet ilk önce iktidara ve devletçiliğe lazımdır. Güçlü milli muhalefet güçlü devletçilik yolunda her zaman iktidara destektir. 
Bürokrasiye alınacak insanların kriteri şahsa sadakat değil, devlete ve devletçiliğe sadakat olmalıdır. 
Tarihlen şahsa sadakat gösterenler, daha güçlü bir lider gördükleri zaman hemen saf değiştirmiş, önceki liderlerini ise satmaktan çekinmemişler. 
Azerbaycan bütün bunları yapmazsa ne güçlü devlet olacak, ne de Türk birliği için uzun soluklu yolda sonuna kadar gidemeyecek, kuzeyden esecek olan güçlü bir rüzgârın etkisiyle ulu Han çınarın ana gövdesinden kopacaktır.

https://asasmedya.info/
https://asasmedya.info/news/authors/33598-han-xan-cinari

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum