Güzel Türkçe eşliğinde bir İstanbul gezisi

Güzel Türkçe eşliğinde bir İstanbul gezisi
11 Ocak 2022 - 14:44

Güzel Türkçe eşliğinde bir İstanbul gezisi

Bu hafta köşemizin konuğu ödüllü bir kitap... Prof. Dr. Beynun Akyavaş'ın "Sultanîyegâh İstanbul" 2001 yılında Türkiye Diyanet Vakfı yayınları tarafından okuyucuyla buluşturulmuş. Okuyucusunu, Sultanîyegâh İstanbul'daki yazılarında dil, tarih, kültür ve medeniyet sahalarında unutulmaz bir seyahate çıkarıp onlara rehberlik eden Prof. Dr. Beynun Akyavaş, büyük alaka gören eseri hakkında şu bilgileri veriyor:

"Sultanîyegâh İstanbul'da yer alan yazıların çoğu 1995-2001 seneleri arasında Kubbealtı Akademi Mecmuası'nda, Türk Kültürü ve Türk Yurdu dergilerinde yayımlanmıştır. Yazıların büyük bir kısmı İstanbul ile alâkalı olup bu şehirde ekseriyâ yalnız başıma ve yürüyerek yaptığım gezilerde tuttuğum notlardan ve çektiğim fotoğraflardan çıkarılmıştır.

İstanbul yazılarını takip eden yazı mevzuları ise tarih, tarihe intikal etmiş şahsiyetler, hatıralar ve bütün düşünce hayatımıza, herşeyimize hâkim olan dilimiz, Türkçemizdir.

Tarih ile alâkalı yazılarımız şüphesiz bir tarihçi hüviyetiyle yazılmamıştır. Bu yazılar, hele şu son senelerde ilerici ve aydın olmanın şartıymış gibi kabul edilen garip bir anlayıştan, hezeyan halindeki Osmanlı düşmanlığından ve bizi biz yapan bütün değerlerimize, mefâhirimize saldıran karanlık bir zihniyetten rahatsızlık duyan, tarihine bağlı, vatanına milletine sevdâlı bir Türk vatandaşının düşünceleri olarak kabul edilmelidir."

(Ahmet Yabuloğlu)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum