Güney Azerbaycanlılardan Türkçe isim protestosu

Güney Azerbaycanlılardan Türkçe isim protestosu
03 Şubat 2021 - 22:52

Güney Azerbaycan’ın Erdebil kentinde İran yönetiminin çocuklara Türkçe isim verilmesine karşı tutumu protesto edildi. Aktivistler, şehrin sokaklarına yazarak Türkçe isim mücadelesine destek verdi.

Çocuklarına Türkçe isim koymak isteyen Güney Azerbaycanlılar, İran hükumeti tarafından engelleniyor. Güney Azerbaycanlı aktivistler, dün İran’ın genelinde Türkçe isim mücadelesine destek amacıyla bilgilendirme ve protesto kampanyası başlattı. Erdebil kentindeki sokaklara, mücadelenin sembol ismi olan “Ayıl” ve “Uyanış-Uyanmaktan Korkmuyorum” gibi sözler yazılarak protesto gösterisi düzenlendi.

Azerbaycan Türkü aile, kızlarına Türkçe “Ayıl” ismini vermek için mücadele ediyor

GÜNEY AZERBAYCAN’DA TÜRKÇE İSİM KRİZİ

İran’daki Türkçe isim krizi, Azerbaycan Türkü görme engelli sokak müzisyeni Seccad Colani’nin kızına Türkçe isim vermek istemesi ve engellerle karşılaşması üzerine yeniden alevlendi. Colani, yeni doğan kızını 7 aydır nüfusa kaydettiremiyor. Birçok Güney Azerbaycan Türkü aile, “Ayil”, “Anar”, “Sevgi”, “Yağış”, “Atakan” ve “Huntay” gibi isimleri nüfusa kaydettiremedikleri için İran yönetimine tepki gösterdi.

Qırım Haber Ajansı

Ömer Cihad Kaya
03 Şubat 2021, 14:02

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum