Göçmenlere Kötü Muamele Kitaplaştırıldı

Göçmenlere Kötü Muamele Kitaplaştırıldı
08 Ocak 2021 - 15:15

Avrupa Parlamentosu Sol Grubu (GUE/NGL) ve Sınır İhlalleri İzleme Ağı (BVMN) tarafından Avrupa’nın sınırlarında (İtalya, Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya ve Macaristan) 12 binden fazla göçmenin kötü muameleye tutulduğunu belirten 1500 sayfalık çevrimiçi “Kara Kitap” Uluslararası Göçmenler Gününde yayımlandı.

Kitap Türkiye’nin göçmenlere yönelik yaptığı olumlu katkıları da içeriyor. Kara Kitap, Avrupa Birliği sınırlarında insan hakları ihlallerine yönelik yüzlerce ihlali göçmen ve sığınmacıların tanıklıklarında derledi.

Kara Kitap, 892 grup içinde 12654 kişinin başına gelenleri; haritalar, veriler, fotoğraflar ve diğer önemli bilgiler olmak üzere İtalya, Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya ve Macaristan’ı içine alan “Balkan Rotası” boyunca uygulanan şiddeti; polis köpeklerinin de olduğu sınır görevlilerinin, polis güçlerinin, askerlerin işlediği şiddeti; belgelenen olayların çoğu sadist, acımasız, aşağılayıcı onursuz muameleleri içeriyor.

Kitap, olup biten ve belgelenen bu insanlık dışı uygulamalar için Avrupa kurumları ve üye devletlerin sorumlu tutulmasını istiyor.

https://www.guengl.eu/issues/publications/black-book-of-pushbacks-volumes-i-ii/

ORHA AJANS: Ortalık Haber Ajansı
https://orhaajans.com

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum