GLOBSEC ÇERÇEVESİNDE, İŞGAL ALTINDA BULUNAN KIRIM'DAKİ HAYATI ANLATAN SERGİ AÇILDI

GLOBSEC ÇERÇEVESİNDE, İŞGAL ALTINDA BULUNAN KIRIM'DAKİ HAYATI ANLATAN SERGİ AÇILDI
09 Ekim 2020 - 17:09

Bu yıl 15’si düzenlenen Bratislava Küresel Güvenlik Forumu (GLOBSEC) çerçevesinde, Rus işgali altında bulunan Kırım’daki hayatı anlatan fotoğraf sergisi açıldı.

“İşgal Altındaki Kırım Takibata Uğrayan Fotoğrafçıların Objektifinden” isimli serginin açılışını, 8 Ekim tarihinde, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar ve GLOBSEC Onursal Başkanı, Büyükelçi Rastislav Káčer yaptılar.

“İNSANLAR KIRIM’IN GERÇEKLERİNİ GÖREBİLECEK”

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamada bulunan Bakan Yardımcısı Ceppar, “Sergi, GLOBSEC ana toplantı salonunun yanında açıldı. Böylelikle, bu uluslararası etkinliğe katılanların çoğu, Rus propagandasının ütopik resimlerinden kökten farklı olan Kırım’ın gerçeklerini görebilecek ve hissedebilecek.” ifadelerini kullandı.

“KIRIM’IN KORKUNÇ GÜNDELİK HAYATINI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR”

Serginin, sivil tutumları nedeniyle işgalci yönetimin baskısına uğrayan Ukrayna vatandaşları tarafından çekilen ve işgal altındaki Kırım’ın korkunç gündelik hayatını gözler önüne seren 15 fotoğraftan oluştuğunu kaydeden Ceppar, sergide yer alan fotoğrafların, Mumine Saliyeva, Taras İbragimov ve Alina Smutko’ya ait olduğunu belirtti.

Kırım Dayanışması grubunun liderlerinden biri olan ve Rus işgalcilerin takibatına uğrayan Mumine Saliyev’nın eşinin de geçtiğimiz günlerde uydurma suçlamayla 16 yıl hapse mahkum edildiğini ifade eden Ceppar, gazeteci Alina Smutko’nun, yarımadayı ziyaret ederek oradaki hayat hakkında fotoğraflar çektiğini ve faaliyetleri nedeniyle Rusya Federasyonu ve Rus işgali altındaki Kırım’a girişinin yasaklandığını kaydetti.

Ukrayna’nın ana kısmında ikamet eden diğer bir gazeteci Taras İbragimov’un da Kırım’ı ziyaret ederek işgal altındaki hayatı anlatan haberler yaptığını ve bu nedenle işgalci Rus yönetiminin Ocak 2020’de onun Kırım’a girişini 2054 yılına kadar yasakladığını belirten Ceppar, “Fotoğraflarda, Rusya tarafından zulüm gören ancak direnen Kırım var” diyerek serginin amacının dünyaya işgal altındaki gerçek hayatı göstermek olduğunu vurguladı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum