Gazi Üniversitesinden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a fahri doktora unvanı

Gazi Üniversitesinden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a fahri doktora unvanı
25 Aralık 2021 - 12:58

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Gazi Üniversitesinde gerçekleştirilen “Kıbrıs Türklerinin Varlık Mücadelesinde Gazi’nin Kahramanları Anma Töreni” kapsamında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olduğunu ve sahip çıktığını söyledi.

Kıbrıs’ın tarihi ve İngilizlerin işgalinin ardından Kıbrıs Türk halkının yaşadığı zorlu sürecçleri hatırlatan Tatar,  “Kıbrıs elbette çok acılar çekti. Çok zor süreçlerden geçtik ama ne mutlu bize ki şu anda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile yolumuza devam ediyoruz. Bunun değerini ve kıymetini bilelim” dedi. 

“Türkiye KKTC’ye her dönem sahip çıkmıştır”

“Şehitlerimize her zaman olduğu gibi vefamızı gösterelim” diyen Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs Türk halkına her dönem sahip çıktığının altını çizdi. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Türkiye’mizin garantörlüğünün devamını, Türkiye’mizin elbette Kıbrıs’taki varlığının da devam etmesi gerektiğini, her vesileyle bunu paylaşıyoruz. Ekonomik, sosyal ve kültürel olarak yaptığımız çalışmaların elbette her yönüyle daha da güçlendirilmesi gerektiğini, her zaman paylaşmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ersin Tatar’a Gazi Üniversitesi tarafından ‘Fahri Doktora’ unvanı verilmesinin ardından Tatar, “Şahsıma tevdi edilen Fahri Doktora unvanından dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

Kırım Haber Ajansı - QHA
_QHA Ankara
24 Aralık 2021, 15:58

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum