GARİP BİR ŞEHİR IĞDIR - Emir Şıktaş

GARİP BİR ŞEHİR IĞDIR - Emir Şıktaş
17 Mayıs 2021 - 22:39

GARİP BİR ŞEHİR IĞDIR???

Evinin etrafını güzelleştirmeye çalışıyorsun. Yeşilliği, ağacı, gülü, doğası ile adı gibi Yeşil Iğdır'dan son bir çırpınış gibi ayakta tutmaya, örnek yeşillik ve temizlik sağlamak istiyorsun..
İşte orada yanılıyorsun, bu biraz zor iş.. Hatta şehirde sürüyle koyun otlatanlar veya sahipleri seni düşman bellerler. Bahçemi, ağacımı, çiçeğimi otlatma mı dedin?. Görürsün sen der. Sabah kuşluk vakti sürüyü kapının önünden geçirir. Eşek, keçi, koyun, köpek, ne fidan bırakır, ne yeşillik, ne çiçek, ne yaprak, ne sokaktan geçenleri.. Hepsini yedirip, saldırıp savuşup gider.
Velev ki gördün, müdahale ettin, otlatma dedin. Hemen vali yolunu örnek gösteriyorlar. Hem de tilki kurnazlığıyla, kışkırtıcı üslupla "kardeşim, niye bırakmıyorsun hayvan otlasın, biz vali yolunda otlatıyoruz müdahale etmiyorlar, rahat rahat yapıyoruz otlatmayı. Siz niye itiraz ediyorsunuz?" babında konuşmalarla.. Şehirde Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olduğu dönemlerde o makama şikayette bulunup, güç yeterse ceza veriyorlardı, şimdi o da işlevini yitirmiş. Hayvan sahibine "burası hayvan otlakıyesi değil, Vali yolu olmasa da şehrin göbeği sayılan Şehit Mehmet Çavuş anıtına takriben iki yüz metre mesafede. Hayvanın varsa ki yüz kadar olduğu belli yaylaya götür, koyunun sana tatlıysa ağacımda bana tatlı" demekteydik. Şimdi şikayet edebileceğimiz makam hangisi ben dahil bilen yok. Ali Yardım caddesi güzergahı sürülerin otlak yeri, vatandaşın bağ bahçesi, sürü sahiplerince hayvan bakım, besleme, dinlenme tesisleri. Toprak sahibi ile ağız dalaşı yapıyor, sürüyü şehrin göbeğinde otlatıyorlar.
Bu sürülerin bir de şehre getirip başıboş bıraktıkları köpek sürüleri de ayrı bir dert. Yavrulayan başıboş sokak köpekleri sokaktan geçenlere saldırıyor. Birisi benim torunum, iki çocuğa saldırdı, ısırdı. Diğer sahipsiz köpeklerde ani yoldan geçen ailelere saldırıyor. Sağ olsun akşam vakti bildirdiğimiz, köpek saldırısına duyarsız kalmayan Belediye Veterineri Serdar Akuş, bizzat olaya müdahil oldu.
Acilde torunuma aşısı yapıldı ve yaşanılan korku/telaş çocukları ve aileleri de üzdü.
İşte şehrin ahvalinden iki kesit..
Şehircilikte taviz tavizi doğurur bence..
Garip bir şehir Iğdır?


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum