Fuzuli Azad Oldu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ermenistan'ın sivil katliamlarını anlattı

Fuzuli Azad Oldu
17 Ekim 2020 - 10:33

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın hain saldırısı sonrası ulusa sesleniş konuşması yaptı.
Aliyev'in Fuzuli ile ilgli açıklaması şöyle:


FÜZULİ KENTİ KURTARILDI

Füzuli kentiyle birlikte 7 köy Ermenistan işgalcilerden kurtarıldı. Biz bütün kentleri yeniden kuracağız. O kentlere hayat vereceğiz. Bugün artık Füzulililerin kentleri kurtarıldı ve onlar orada yaşayacaklar, oraya hayat vereceğiz. 

Fuzuli bizimdir, Karabağ, Azerbaycan’ındır. Biz, üzerimize düşen görevi şerefiyle yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Biz ülkemizin toprak bütünlüğünü sağlıyoruz. Fuzuli kenti için yoğun çatışmalar yaşandı. Oradaki mücadeleyle ilgli kitaplar yazılacak. Büyük fedakarlık gerektiren mücadelelerdi. Bazıları Fuzuli’nin işgalden kurtarılmasının mümkün olmadığını düşüyordu. Ancak muzaffer Azerbaycan ordusu bu şerefli görevi yerine getirdi. Fuzuli şehri düşmanın işgalinden kurtarıldı. Biz biliyoruz ki Fuzuli’de bir tane sağlam bina kalmadı. Evlerin çatıları, pencereleri, eşyaları, her şey… Fuzuli şehrinin kalıntıları Ermeni faşizminin şahididir. Biz bütün kentleri yeniden inşa edeceğiz. 

Ben eminin ki şanlı Azerbaycan ordusu işgalcileri topraklarımızdan kovmaya devam edecektir. Stratejik olarak Fuzuli’nin işgalden kurtarılması bize stratejik avantajlar da veriyor. Ondan evvel Cebrail, Hadrud işgalden kurtarıldı. Ondan sonra Fuzuli şehrini işgalcilerden kurtarabildik. Düşman, son anda silahlarını bırakıp kaçmıştı. Aldığım bilgilere göre, askleri uzmanlar söylüyor ki Azerbaycan ordusu yüksek muharebe kabiliyetine sahip bir ordudur. Bütün Azerbaycan halkı, devletimizin en parlak dönemini birlikte yazıyoruz. Birlik göstererek bu tarihi yazıyoruz. Bu anları sabırsızlıkla bekleyen ve hayata gözlerini yuman on binlerce kişi var. Artık onlar rahat uyuyabilirler.

Ermeniler saldırılarında küçük çocukları bile öldürüyor. Biz mücadelemizi cephede vermeliyiz. Yenilginin acısını sivillerden çıkarmamalıyız. Hyatını kaybedenlerin kanı yerde kalmayacak. Faşist Ermenistan’a tavsiyem şudur ki, topraklarımızdan çıkın. Eğer çıkmazsanız biz yine de sizi oralardan çıkaracağız. Biz, Azerbaycan’ın torak bütünlüğünü sağlayacağız. Çıksın Ermenistan bizim torağımızdan, ondan sonra ateşkes sağlanır. Ateşkesten bir gün sonra Gence’yi vurdular. İstiyorlar ki bir sürü insan ölsün. Bu, insanlığa karşı bir cinayettir. Eğer Birleşmiş Milletler, Ermenistan’ı insanlığa karşı suçtan cezalandırmayacaksa biz cezalandıracağız. Bizim cezamız adaletli olacak. Onlar, en ağır cezayı hak ediyorlar. Karabağ, Ermenistan’dır diyen Başbakan niye şimdi de demiyorsun? Gel Cebrail’e, gel Hadrud’a.. Gel de söyle yine Karabağ Ermensitan’ındır diye! Azerbaycan halkını tehdit eden de Karabağ Ermenistan’ındır diyenler kime güveniyordu? Başka yerlerden Ermenileri getirip yerleştirmek cinayettir.

Kaynak: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/azerbaycan-cumhurbaskani-aliyev-ermenistanin-sivil-katliamlarini-anlatti-308755h.htm


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum